search-button
cross-out

Χριστόδουλος Γιακουμής: Ποιος είναι ο πιλότος του F16 που πέταξε πάνω από τη Θεσσαλονίκη (Photo)

Ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής που πέταξε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου είναι 37 ετών και έχει καταγωγή από το Πέραμα.
Χριστόδουλος Γιακουμής: Ποιος είναι ο πιλότος του F16 που πέταξε πάνω από τη Θεσσαλονίκη (Photo)

Ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας σκόρπισε ο πιλότος του F-16 της ομάδας “Ζευς” της Πολεμικής Αεροπορίας, Χριστόδουλος Γιακουμής, που πέταξε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης στη στρατιωτική παρέλαση για να τιμήσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής, ο οποίος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2002. Το 2007 τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2009 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.

Από το 2010 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1.700 ώρες πτήσης, οι 1.300 εξ αυτών είναι σε αεροσκάφη F-16.

Το μήνυμα του πιλότου του F-16 με στίχους Παλαμά

“Ελληνίδες, Έλληνες χρόνια πολλά, Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή βρέθηκε στο μάτι των εχθρών πάλεψε και νίκησε” είπε ο πιλότος του αεροσκάφους και χρησιμοποίησε έναν στίχο του Κωστή Παλαμά για να κλείσει τον χαιρετισμό του: “Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα”.

Tο F-16 εκτέλεσε ακροβατικούς ελιγμούς και διελεύσεις με ακρίβεια και ταχύτητα πάνω από τη συμπρωτεύουσα. Ο χειριστής έκανε με το μαχητικό τρεις ελιγμούς γύρω από τον άξονα του επιδεικνύοντας τις δυνατότητες του και τις δυνατότητές του αλλά και τις δυνατότητες του αεροσκάφους.

Πηγή:

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr