search-button
cross-out

Υπόθεση εμπορίας βρεφών στην Κρήτη: Λουκέτο στην κλινική και μεταφορά του γενετικού υλικού στο Νοσοκομείο Χανίων

Ραγδαίες εξελίξεις
Υπόθεση εμπορίας βρεφών στην Κρήτη: Λουκέτο στην κλινική και μεταφορά του γενετικού υλικού στο Νοσοκομείο Χανίων

Ανάκληση της άδειας λειτουργίας της κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά που βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας για υπόθεση εμπορίας βρεφών και παράνομων υϊοθεσιών, αποφάσισε η Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Στην σχετική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της ελληνικής δημοκρατίας στις 14 Σεπτεμβρίου, με αριθμό φύλλου 5466, ορίζεται ακόμα η άμεση μεταφορά του γενετικού υλικού της κλινικής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο γενικό νοσοκομείο Χανίων.

Παράλληλα, προχωρά και η μεταφορά  των αρχείων της κλινικής και όσων συνδέονται με το εργαστήριο αλλά και όσων είχαν προσφύγει στις υπηρεσίες της κλινικής είτε για κρυοσυντήρηση γενετικού υλικού είτε για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, στο νοσοκομείο Χανίων και η φύλαξή τους σε ασφαλή χώρο σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς.

Το σχετικό ΦΕΚ, έδωσε στην δημοσιότητα η δικηγόρος Χανίων, Μαρία Παπαδάκη, η οποία εκπροσωπεί ζευγάρια που θίγονται από τις καταγγελλόμενες πράξεις. 

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατηγορούνται οκτώ άτομα ενώ έχουν προφυλακιστεί τέσσερις, ανάμεσά τους ο 73χρονος γυναικολόγος, ιδιοκτήτης της κλινικής και φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και ο 44χρονος εμβρυολόγος, φερόμενος ως υπαρχηγός.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr