search-button
cross-out

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: «2-3 ξώφαλτσες του έριξα, δεν τον πήρα και καλά.» λέει ο κοσμηματοπώλης

Με τον 77χρονο κοσμηματοπώλη άρχισαν οι απολογίες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.
Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: «2-3 ξώφαλτσες του έριξα, δεν τον πήρα και καλά.» λέει ο κοσμηματοπώλης

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως είχε οποιαδήποτε πρόθεση να σκοτώσει τον 33χρονο και ισχυρίστηκε -όπως επανέλαβε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της απολογίας- του ότι το μόνο που ήθελε ήταν να κρατήσει μέσα στο κατάστημα τον Ζακ Κωστόπουλο προκειμένου να έρθει η αστυνομία και να τον συλλάβει.

Ο κατηγορούμενος, πατέρας τριών παιδιών ο ίδιος, ανέφερε στην απολογία του, πως πλησιάζοντας στο κατάστημα του τον ενημέρωσαν πως ήταν μέσα ένας άνθρωπος που κρατούσε μαχαίρι και πως βλέποντας το φοβήθηκε.

«Του έριξα 2-3 ξώφαλτσες»
Όπως είπε, είδε τον Ζακ Κωστόπουλο μέσα στο κατάστημα να ψάχνει τα συρτάρια και να πιάνει τον πυροσβεστήρα για να σπάσει την τζαμαρία.

«Του πέταξα μία πέτρα να σταματήσει να σπάει το μαγαζί» ανέφερε ο κατηγορούμενος περιγράφοντας τι συνέβη ενώ πρόσθεσε πως όταν ο 33χρονος προσπαθούσε να βγει του έριξε δυο-τρεις κλωτσιές για να τον σταματήσει χωρίς να είναι σίγουρος πως τον πέτυχαν καθώς ήταν «ξώφαλτσες».

«Δεν έλειπε τίποτα από το μαγαζί»
Ο κατηγορούμενος επέμενε συνεχώς στην απολογία του πως ένιωσε φόβο και πως ήταν πεπεισμένος πως ο Ζακ Κωστόπουλος μπήκε στο κατάστημα του για να κλέψει αν και παραδέχθηκε πως τελικά δεν αφαίρεσε τίποτα ενώ παρά την επιμονή της προέδρου της έδρας και των άλλων μελών της σύνθεσης δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στο εάν θα άλλαζε κάτι εάν γυρνούσε το χρόνο πίσω.

«Με απειλεί να μην μπω στο μαγαζί μου. Αυτό ένιωσα. Και ήταν η πρώτη μου εντύπωση. Αφού βγήκε κατάλαβα ότι δεν έλειπε τίποτα από το μαγαζί».

Αναφέρθηκε στο συμπέρασμα που έχει καταλήξει, λέγοντας πως «Η πρώτη σκέψη μου είναι ότι θέλει να κλέψει. Τι να υποθέσει κανείς, ότι μπήκε να πάρει καφέ; Πήγε στο ταμείο δεν βρήκε λεφτά. Και είπε τι να κλέψω τώρα, θα με πιάσουν, την έχω βαμμένη»

Η πρόεδρος και τα άλλα μέλη του δικαστηρίου επέμεναν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν επιχείρησε να ηρεμήσει τον Ζακ Κωστόπουλο πριν αρχίσει να τον χτυπάει.

Δείτε το διάλογο μεταξύ τους:

Πρόεδρος: Πως ζυγίζετε αυτές τις ενέργειες: πατάω το χέρι κάποιου ή κλωτσάω το κεφάλι του. Ποια η διαφορά;

Κατηγορούμενος: Τα χτυπήματα τα δικά μου δεν ήταν σοβαρά. Δεν είναι χτύπημα που κοιτάει να επιφέρει θάνατο.

Πρόεδρος: Και ποιο χτύπημα είναι αυτό που επιφέρει θάνατο;

Κατηγορούμενος: Ήταν ξώφαλτσες οι κλωτσιές. Δεν τον πήρα και καλά. Από άλλο πέθανε. Δεν ήταν και στα καλά του. Το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα σοβαρό. Δεν μπαίνεις έτσι σε ένα κατάστημα.

Εισαγγελέας: Σκεφτήκατε να μην τον χτυπήσετε;

Κατηγορούμενος: Ήμουν σε κάποια ψυχολογική κατάσταση και ήθελα να τον κρατήσω στο μαγαζί για να έρθει η αστυνομία…

Εισαγγελέας: Σπάζοντας την τζαμαρία πως θα τον σταματούσαμε;

Κατηγορούμενος: Με τις κλωτσιές, με το πόδι να τον σταματήσουμε. Να τον φοβερίσουμε. Ίσως να παρασύρθηκα λιγάκι από τις φωνές του κόσμου που έλεγε να μην τον αφήσουμε.

Εισαγγελέας: Ο κόσμος έλεγε και να τον αφήσετε ήσυχο, να μην τον σκοτώσετε.

Κατηγορούμενος: Έκανα λάθος με τον τρόπο που προσπάθησα να τον κρατήσω.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr