search-button
cross-out

Ζακ Κωστόπουλος: Αυτόπτες μάρτυρες για τις τελευταίες στιγμές του – «Του είπα σταμάτα, θα τον σκοτώσεις»

«Αυτό που έζησα ήταν σοκαριστικό»
Ζακ Κωστόπουλος: Αυτόπτες μάρτυρες για τις τελευταίες στιγμές του – «Του είπα σταμάτα, θα τον σκοτώσεις»

Αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου κλήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πώς έζησαν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την μοιραία ημέρα έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος. Οι μάρτυρες έδωσαν διαφορετικές εκδοχές για τις στιγμές του θανάτου του άτυχου ακτιβιστή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από τους μάρτυρες έκανε λόγο για «λιντσάρισμα» ενώ άλλος μίλησε για «έναν άνθρωπο σε κατάσταση αμόκ» που κρατούσε μαχαίρι.

«Είδα ένα παιδί «θολωμένο που αντί να περιμένει την αστυνομία μέσα στο κατάστημα, βγήκε έξω στον όχλο…» ανέφερε 60χρονος στην κατάθεση του και περιέγραψε : «Είδα έναν κύριο με μαύρο φανελάκι που πήρε μια βάση ομπρέλας από ένα κατάστημα για να την πετάξει στο κατάστημα, αλλά τον σταμάτησαν. Μετά ο κοσμηματοπώλης πέταξε μια πέτρα στην τζαμαρία και την έσπασε. Στην αρχή θεώρησα ότι γίνεται κάποια ληστεία αλλά δεν καταλάβαινα γιατί να σπάσει το μαγαζί του αφού είναι εκεί ο ληστής. Ας περίμενε να ερχόταν η αστυνομία» είπε ο μάρτυρας και συνέχισε, λέγοντας ότι είδε το Ζακ Κωστόπουλου να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα με πυροσβεστήρα, αλλά «δεν είχε τσαγανό» και δεν τα κατάφερε.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως όταν ο Ζακ Κωστόπουλος βρισκόταν μέσα στο μαγαζί δεν κρατούσε μαχαίρι και συμπλήρωσε πως η τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου έσπασε «από την κλωτσιά των απέξω και όχι από το παιδί» που ενώ προσπαθούσε «να βγει έξω έφαγε τόσες κλωτσιές στο κεφάλι και κοπανούσε στα τζάμια τα κομμένα που είχαν μείνει στη θέση τους».

«Το μαχαίρι αυτό υποθέτω είχε πέσει από κάποιο τραπέζι παρακείμενου μαγαζιού» είπε συμπληρώνοντας πως «στο σημείο που είναι πεσμένος κάτω και από πάνω του βρίσκονται δυο τρία άτομα, ο Ζακ απειλήθηκε με μαχαίρι στην καρωτίδα και τότε είπα: «τι θα κάνεις τώρα θα τον σφάξεις;»».

Ο μάρτυρας περιέγραψε τη στιχομυθία που είχε με τον έναν εκ των δύο βασικών κατηγορουμένων: «Του είπα «σταμάτα, θα τον σκοτώσεις» και μου λέει «ξέρεις τι μου έκανε εμένα; Με γ@@@@!»».

«Έφυγα μαυρισμένος από αυτή την εικόνα» είπε ο μάρτυρας, περιγράφοντας ότι «οι άνθρωποι καθόντουσαν να παρακολουθούν χωρίς κανείς να επέμβει. Εγώ και ένα κύριος φωνάξαμε και τότε άρχισαν να φωνάζουν. Από τη μια αγριότητα και από την άλλη αδιαφορία. Σα να έβλεπαν τηλεόραση…», είπε ακόμη ο μάρτυρας.

Όταν ένας άλλος μάρτυρας, ο οποίος βρισκόταν σε μπαλκόνι απέναντι πολυκατοικίας κλήθηκε να περιγράψει σε τι κατάσταση ήταν ο Ζακ Κωστόπουλος απάντησε: «Φαινόταν η ταραχή του ειδικά από τη στιγμή που σηκώθηκε να φύγει, καταλάβαινες ότι ήταν ένας άνθρωπος που φοβόταν για τη ζωή του.»

Μια νέα περιγραφή από μάρτυρα προκάλεσε το ενδιαφέρον της έδρας καθώς όπως ανέφερε είδε «το θύμα να πηγαίνει στο κοσμηματοπωλείο και ήταν σε μια περίεργη κατάσταση. Ο ιδιοκτήτης μπήκε από πίσω του, μετά ακούστηκε κάτι να σπάει, πέρασε κάποιος χρόνος θα μπορούσαν να έχουν μιλήσει. Μετά βγήκε έξω ο ιδιοκτήτης και κατέβασε το ρολό που είναι δεξιά. Το κατέβασε με κοντρόλ. Το θύμα προσπαθούσε να βγει.». Ο μάρτυρας ανέφερε πως δεν είδε τον Ζακ Κωστόπουλο να κρατά μαχαίρι σε αντίθεση με άλλες μαρτυρίες.

«Είδα έναν άνθρωπο σε κατάσταση αμόκ να κοπανάει την ταμειακή μηχανή στο πάτωμα. Δε γνωρίζω εάν ήθελε να την καταστρέψει ή να την ανοίξει. Ήρθε μετά προς την πόρτα πήρε τον πυροσβεστήρα και έσπασε το πάνω μέρος της τζαμαρίας, βγήκε μπουσουλώντας. Εκεί είδα να κρατάει μαχαίρι. Μόλις τον είδα να βγαίνει με το μαχαίρι τρομοκρατήθηκα. Έφυγα και τον έβλεπα από απόσταση. Μόλις ξεκίνησε να βγαίνει άρχισαν να τον χτυπάνε. Έφυγα, φαίνονταν γερός άνθρωπος» κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δήλωσε βέβαιος ότι είδε τον 33χρονο να κρατάει μαχαίρι στο αριστερό χέρι, στη προσπάθειά του να βγει μπουσουλώντας. «Ήμουν σε πλήρη σύγχυση, φοβερά τρομοκρατημένος, δεν θυμάμαι ποιος ξεκίνησε να χτυπάει ο μεσίτης ή ο κοσμηματοπώλης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπεράσπιση μεσίτη: Τι πίστευε ο κόσμος; Τι εντύπωση είχε σχηματισθεί στη γειτονιά;

Μάρτυρας: Ο κόσμος ήταν διχασμένος. Νομίζω ότι προς το προσωπικό το πήγαινε ο καθένας, ανάλογα τι σχέση είχε με τους κατηγορούμενους. Η εντύπωση όλων είναι ότι πήγε να κλέψει.

Την εικόνα του Ζακ να προσπαθεί να βγει από το μαγαζί περιέγραψε στο δικαστήριο και ένας καθηγητής ο οποίος εκείνη την ώρα έπινε τον καφέ του. «Πήρε τη ταμειακή μηχανή και την πέταξε στο πάτωμα. Μετά πήρε ένα πυροσβεστήρα και προσπάθησε να βγει από το κάτω μέρος της τζαμαρίας. Είχε αρχίσει να σέρνεται και με τον όγκο του έσπαγε και τα υπόλοιπα γυαλιά της τζαμαρίας. Είχε ένα μαχαίρι. Πήγαν οι δυο κατηγορούμενοι και άρχισαν να του δίνουν τα πρώτα χτυπήματα. Παρ’ όλα αυτά συνέχιζε να προσπαθεί να βγει και αυτοί συνέχιζαν τα χτυπήματα. Όταν κατάφερε να βγει ο ένας από τους κατηγορούμενους του πήρε το μαχαίρι και το πέταξε μέσα στο κοσμηματοπωλείο.» είπε και συμπλήρωσε «Υπήρξε και ένας κύριος που φώναξε «όπα τέρμα» και εκεί σταμάτησε το σκηνικό. Από τη στιγμή που του πήραν το μαχαίρι τα χτυπήματα δεν συνεχίστηκαν. Ο Κωστόπουλος ήταν πεσμένος ανάσκελα και εγώ, λόγω ιδιότητας, του ζήτησα να δω τα χέρια του. Μου απαντούσε με άναρθρους ήχους. Τότε ήρθε το ΕΚΑΒ και ενώ του πέρναγε επιδέσμους, ο Ζακ πήρε ένα γυαλί το σήκωσε, εμείς απομακρυνθήκαμε, και προσπάθησε να φύγει. Επειδή ήρθε η αστυνομία έγινε ένας κύκλος από τους αστυνομικούς γύρω του. Ο ένας από τους αστυνομικούς τον χτύπησε στη πλάτη με μια κλοτσιά και εκείνος έπεσε πάνω στο τραπέζι και μετά έπεσαν όλοι οι αστυνομικοί επάνω του. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι έγινε».

Εισαγγελέας: Ποιος τον χτύπησε;

Μάρτυρας: Οι δυο κατηγορούμενοι σίγουρα (σ.σ. τον μεσίτη και τον κοσμηματοπώλη) σίγουρα με πάνω από έξι με επτά χτυπήματα την ώρα που προσπαθούσε να βγει. Από εκεί και πέρα μέχρι να βγει και του πάρουν το μαχαίρι υπήρχαν χτυπήματα. Όταν ήρθε ο διασώστης δεν είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Εισαγγελέας: Πώς ήταν μέσα στο μαγαζί;

Μάρτυρας: Σε μια κατάσταση αλλοπρόσαλλη, να πω ήταν ένας άνθρωπος με αμόκ, δε ξέρω.

Ότι ο Ζακ Κωστόπουλος κρατούσε μαχαίρι κατέθεσε και ένας μάρτυρας ο οποίος εργάζονταν ως σερβιτόρος σε εστιατόριο και αμέσως μετά την επίθεση άλλαξε επάγγελμα, λόγω, όπως είπε, απειλών που δέχθηκε. «Αυτό που έζησα ήταν σοκαριστικό» είπε σημειώνοντας πως «κρατούσε μαχαίρι».

«Μου έκανε εντύπωση ότι είχε ένα σακουλάκι και προσπαθούσε να μαζέψει κάτι με το χέρι του. Σκέφτηκα πως ενώ έγινε ό,τι έγινε το μυαλό του, το είχε στη κλεψιά. Σκέφτηκα ότι προφανώς θα είχε πάρει ουσίες, ήταν σε κατάσταση σοκ.» ανέφερε και πρόσθεσε: «Είδα δυο παλικάρια, να προσπαθούν να προστατέψουν τη διαδικασία γιατί ήταν φοβερά επικίνδυνος, είδα να τον χτυπάνε ήμουν σε απόσταση δυο μέτρων. Του πήραν το μαχαίρι και μετά δεν έγινε τίποτα.

Πηγή: news.grΖα

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr