search-button
cross-out

Ζάκυνθος: Οι σχέσεις… μίσους του Ντίμη Κορφιάτη με τον απόστρατο αστυνομικό και τον bodyguard που συνελήφθησαν

Η μήνυση-«κλειδί» που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας, τρεις μήνες πριν από τη δολοφονία του και οδήγησε στις έξι συλλήψεις που έγιναν σήμερα για τη δολοφονία της συζύγου του
Ζάκυνθος: Οι σχέσεις… μίσους του Ντίμη Κορφιάτη με τον απόστρατο αστυνομικό και τον bodyguard που συνελήφθησαν

«Κλειδί» για τις συλλήψεις έξι ύποπτων για την άγρια δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, σε ενέδρα θανάτου λίγα μέτρα από το σπίτι της οικογένειας στην περιοχή Άγιος Σώστης τον Ιούνιο του 2020, έπαιξε η μήνυση του επιχειρηματία που είχε κατατεθεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Ζακύνθου στις 21 Δεκεμβρίου και που πρώτο το protothema.gr είχε δημοσιεύσει αποσπάσματα της στις 9 Μαϊού λίγες μέρες μετά το φρικτό τέλος του.

Εκεί εκτός από το γεγονός πως ο επιχειρηματίας κατονομάζει τους δολοφόνους του με στοιχεία και διευθύνσεις αναφερόμενος με λεπτομέρειες στις κινήσεις τους, καθώς και στο σχέδιο εξόντωσης του, ο Ντίμης Κορφιάτης μιλά ανοιχτά και στις διαφορές που είχε μαζί τους αλλά και στην έχθρα που εξέφραζαν ανοιχτά στο πρόσωπό του.

Σχετικά με τον bodyguard του γνωστού εφοπλιστή που βρίσκεται ανάμεσα στους έξι συλληφθέντες, τον οποίο ο Ντίμης Κορφιάτης κατονόμασε ως τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας της συζύγου του και τον παραλίγο θανάσιμο τραυματισμό του, ο επιχειρηματίας είχε αναφέρει για την κόντρα τους: «Εξάλλου, υφίσταται και προσωπικό κίνητρο του, ως προς την σε βάρος μας δράση του. Ο (αναφέρει όνομα bodyguard) πέρα από τη γενικότερη “συνεργασία” του σε παράνομες δραστηριότητες από κοινού με τον (αναφέρει όνομα έτερου μηνυόμενου), ως προς τον οποίο θα αναφερθώ κατωτέρω, διακατέχεται και από ισχυρό σε βάρος μου μένος, το οποίο ερείδεται σε έξωση της εταιρίας του (αναφέρει όνομα εταιρίας) από το ξενοδοχείο (αναφέρει όνομα ξενοδοχείου) το οποίο είχε υπομισθώσει παράνομα από τον (αναφέρει όνομα) και το λειτουργούσαν από κοινού».

Με λεπτομέρειες είχε αναφερθεί και στη σχέση του με τον απόστρατο αστυνομικό όπου σε δυο δίκες του ο Ντίμης Κορφιάτης είχε καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας. Για τη μια από τις υποθέσεις ο απόστρατος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα: «Υπό διερεύνηση θα πρέπει να τεθεί και ο ρόλος του (αναφέρει όνομα μηνυόμενου) πρώην απόστρατου αστυνομικού επιδιδόμενου σε σωρεία εγκληματικών πράξεων ενόσω διατελούσε στην υπηρεσία του. Επί του παρόντος τυγχάνει κρατούμενος εκτίοντας ποινή καθείρξεως είκοσι ετών για ηθική αυτουργία σε ληστεία, η οποία έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2016 σε βάρος Νικήτα Αρετάκη, νυν δημάρχου Ζακύνθου. Στην υπόθεση αυτή ήμουν βασικό μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί ένοχος και να οδηγηθεί εν τέλει στη φυλακή. Σε βάρος του έχω καταθέσει ως μάρτυρας και στην υπόθεση κλοπής του (αναφέρει όνομα)».

Ο Ντίμης Κορφιάτης σύμφωνα με την μήνυση του θεωρούσε βέβαιο πως είχε μπει στο στόχαστρο των μηνυόμενων από το 2018 όταν προσπάθησαν να τον αποτρέψουν να καταθέσει ως μάρτυρας υπερασπίσεως σε συγκεκριμένη υπόθεση: «Αξιοσημείωτο δε είναι πως ήδη από τις 12-09-2018 κατέθεσα στη διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου και αυθημερόν διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου αναφορά μου, δυνάμει της οποίας καταγγέλλω, ως πρόσωπα τα οποία έχουν σχεδιάσει τη δολοφονία μου (αναφέρει τρια ονόματα μηνυόμενων) προκειμένου να με αποτρέψουν να καταθέσω ως μάρτυρας υπερασπίσεως του κατηγορούμενου (αναφέρει όνομα) για την υπόθεση δολοφονίας (αναφέρει όνομα). Η εμπλοκή μου στην υπόθεση αυτή ξεκινά από πίστη μου ότι ο (αναφέρει όνομα) αναγκάστηκε να προβεί στην πράξη για την οποία καταδικάστηκε επειδή η Ασφάλεια Ζακύνθου αντί να προστατεύσει τον ίδιο και την οικογένεια του δρούσε η ίδια ως εγκληματική οργάνωση με επικεφαλής της (αναφέρει όνομα απόστρατου αστυνομικού)».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr