Οι οδηγίες της Εύας Καϊλή μέσα από το κελί – “Πάρε τα USB που είναι δίπλα στον καθρέφτη”

Στο "φως" τα τηλεφωνήματα στην αδελφή και τον πατέρα της

Νέα, σημαντικά στοιχεία προέκυψαν από την παρακολούθηση των τηλεφωνημάτων που έκανε η Εύα Καϊλή μέσα από τη φυλακή από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι και -τουλάχιστον- τις 8 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις καταγραφές που παρουσιάζουν οι εφημερίδες La Reppublica και Le Soir, οι βελγικές αρχές αποκόμισαν σημαντικές πληροφορίες από τις τηλεφωνικές συνομιλίες της Εύας Καϊλή με την αδελφή και τον πατέρα της.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, από το περιεχόμενο των συνομιλιών προκύπτει η αγωνία της Καϊλή για την έκβαση της υπόθεσης για το σκάνδαλο Qatar Gate, ενώ αποκαλύπτονται συνεννοήσεις για τη μίσθωση ακινήτων, έτσι ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις οικονομικές τους ανάγκες.

Η Εύα σκέφτεται να νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι ώστε να έχει ένα εισόδημα” αναφέρει έγγραφο για συνομιλία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 26ης Δεκεμβρίου.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής μιλά ακόμα με την αδελφή της Μανταλενα για την ανάγκη να κλείσουν ή να μετονομάσουν εταιρείες συμφερόντων τους: “Θα αλλάξουν το όνομα της εταιρείας Madegroup σε Hard, θα αλλάξουν επίσης και έδρα”.

Σε συνομιλία με τον πατέρα της το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου, ο τελευταίος “δηλώνει μετανιωμένος που έκανε μια κίνηση πανικού παίρνοντας τη βαλίτσα“, ενώ κάνουν χιούμορ λέγοντας ότι είναι είναι σαν να παρακολουθούν “σκοτεινή ταινία με τους ίδιους σε ρόλο πρωταγωνιστών“.

Φυσικά, δεν λείπουν οι αναφορές στην κόρη της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, αλλά και στον “ανώριμο”, όπως τον χαρακτηρίζουν, σύντροφό της Φρατσέσκο Τζιόρτζι.

Επίσης, Εύα και Μανταλένα Καϊλή μιλούν για το πότε θα επικοινωνήσουν με τον υπουργό για το θέμα του “Στέργιου” χωρίς να διευκρινίζεται περί τίνος πρόκειται, ενώ το πρωί της 8ης Ιανουαρίου η Εύα Καϊλή ακούγεται να δίνει στην αδελφή της οδηγίες προκειμένου να εντοπίσει “εκεί που υπάρχει ένας καθρέφτης μια παλιά συσκευή κινητού και κάποια USB τα οποία χαρακτηρίζει “σημαντικά”.

Πώς είναι δυνατόν οι συνομιλίες αυτές να συνδέονται με την υπόθεση, όταν έχουν γίνει μετά τη σύλληψη της Καϊλή και ενώ η ίδια γνωρίζει ότι οι επικοινωνίες της μέσα από το τηλέφωνο της φυλακής παρακολουθούνται;” δήλωσε στην “Καθημερινή” ο Έλληνας δικηγόρος της ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Την “καίει” ο Παντσέρι για 250.000 ευρώ

Εν τω μεταξύ, ο φερόμενος ως “εγκέφαλος” του Qatar Gate κάνει λόγο για μια συνάντηση στο Κατάρ τον Μάιο του 2019.

Σύμφωνα με τον Αντόνιο Παντσέρι, η συνάντηση θα είχε σαν θέμα τις Ευρωεκλογές του 2019. Συγκεκριμένα θα συζητούσαν τους όρους και τις κατευθύνσεις του λόμπινγκ υπέρ του Κατάρ. “Ήταν αναγκαίο να «ποντάρουν» σε υποψηφίους που θα εκλέγονταν σίγουρα” φέρεται να λέει ο Παντσέρι στις βέλγικες αρχές.

Έδωσα στο Κατάρ δύο ονόματα: Αντρέα Κοτσολίνο και Λάρα Κόμι. Ο Φρανσέσκο Τζόρτζι μίλησε για τη σύντροφό του, την Εύα Καϊλή. Αυτοί οι υποψήφιοι χρειάζονταν λεφτά για τις εκλογικές τους καμπάνιες. Είμαι σίγουρος ότι μετά τη συνάντηση στη Ντόχα μεταξύ των συγκεκριμένων ανθρώπων τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2019, αν και εκφράζει αμφιβολίες για την παρουσία της Εύας Καϊλή, είναι σίγουρος ότι οι Αρχές του Κατάρ αποδέσμευσαν πόρους ύψους 250.000 ευρώ για τον καθένα από τους τρεις υποψηφίους” φέρεται να έχει πει στις Αρχές.

debater.gr