search-button
cross-out

Παππούς κατηγορείται για ασέλγεια στην 9χρονη εγγονή του

Τι αποφάσισε το δικαστήριο
Παππούς κατηγορείται για ασέλγεια στην 9χρονη εγγονή του

Για την 2α Φεβρουαρίου 2023 διεκόπη χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας προσώπου νεώτερου των δώδεκα ετών, τελεσθείσα κατ’εξακολούθηση και δη της 9χρονος εγγονής του, έναν ημεδαπό παππού.

Το δικαστήριο αποφάσισε χθες κεκλεισμένων των θυρών να διαταχθεί η βιαία προσαγωγή στην δίκη των μαρτύρων κατηγορίας και συγκεκριμένα της ανήλικης και της μητέρας της.
Στον κατηγορούμενο αποδίδεται ειδικότερα το ό,τι στο Παραδείσι Ρόδου σε μη επακριβώς προσδιορισμένη ημερομηνία, αλλά πάντως εντός του χρονικού διαστήματος από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2016, κι ενώ η εννιάχρονη εγγονή του τον είχε επισκεφθεί στο παραθαλάσσιο ακίνητο ιδιοκτησίας του, όταν εκείνη πήγε να πετάξει τα σκουπίδια σε παρακείμενο κάδο απορριμμάτων, την ακολούθησε, την πλησίασε από πίσω και, αφού της έπιασε την πλάτη, έτριψε με κάθετη παλμική κίνηση για λίγα λεπτά τα γεννητικά του όργανα πάνω στην ανήλικη, φορώντας πάντως και οι δύο τα ρούχα τους.

Επιπλέον κατηγορείται για το ό,τι σε μη επακριβώς προσδιορισμένη ημερομηνία και πάντως εντός του χρονικού διαστήματος από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2017, αφού εισήλθε σε αυτοκίνητο του οποίου ήταν κάτοχος μαζί με την ανήλικη εγγονή του, με πρόσχημα να της μάθει να οδηγεί, κάθισε ο ίδιος στη θέση του οδηγού και αφού έβαλε την ανήλικη να καθίσει πάνω στα πόδια του ασέλγησε εις βάρος της.

Ο ίδιος, εξεταζόμενος, έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται λέγοντας ότι μεγαλώνει την εγγονή του από μωρό, ενώ θεωρεί ότι τα όσα καταγγέλθηκαν εις βάρος του σχετίζονται με τον χωρισμό του γιού του με την μητέρα του παιδιού… «Δεν μπορεί από την μια να με αγαπάει και ξαφνικά μετά τον χωρισμό να με μισεί. Την έπαιρνα αγκαλιά, την σήκωνα.

Ό,τι ήθελε εμένα φώναζε και την γιαγιά της. Μας αγαπούσε πολύ. Μπορεί να ήταν μπροστά ο πατέρας και η μάνα της, ωστόσο εμένα φώναζε να την πιάσω», κατέθεσε μεταξύ άλλων.
Πρόσθεσε ότι κρυφά πήγε και είδε την εγγονή του στο γυμνάσιο και πιστεύει ότι τον αγαπά, όπως και την γιαγιά της αλλά όταν είναι η μητέρα της μπροστά, φοβάται.
Υποστηρίζει ακόμη ότι η νύφη του θεωρεί ότι φταίει εκείνος και η σύζυγός του για τον χωρισμό, ενώ τονίζει ότι ουδέποτε την άγγιξε με απρεπή τρόπο και πρόσθεσε ότι για ορισμένα τα οποία του αποδίδουν ήταν μπροστά κι άλλα πρόσωπα.

Με την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του δικαστηρίου χθες, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου κ. Στέλιος Κιουρτζής, υπέβαλε αίτημα να κληθεί για να καταθέσει στο δικαστήριο η φερόμενη ως θύμα τονίζοντας, με επίκληση σχετικής νομοθεσίας και νομολογίας, ότι δυνάμει έκθεσης του Α.Τ. Ιαλυσού διορίσθηκε πραγματογνώμονας παιδοψυχολόγος προκειμένου να εξετασθεί η ανήλικη παρουσία της για τη διακρίβωση των συνθηκών τέλεσης του αδικήματος για το οποίο παραπέμφθηκε ο εντολέας του.

Τόνισε πως αντιλέγει στην ανάγνωση και τη λήψη υπόψη της γραπτής κατάθεσης της φερομένης- παθούσης και της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης της ψυχολόγου- ψυχοπαιδαγωγού, που συνετάγησαν κατά παράβαση των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων, επισημαίνοντας πως σε περίπτωση που αυτές αναγνωσθούν άγουν σε απόλυτη ακυρότητα.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr