Πώς “μπλέκει” η υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου” με τον βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό – Τα αργά αντανακλαστικά της αστυνομίας

Προκύπτουν ερωτήματα και για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ενώ η “Κιβωτός του Κόσμου” και τα όσα έχουν ειπωθεί γύρω από τη δομή συγκλονίζουν, προκύπτουν νέες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση, που “μπλέκουν” και το θέμα του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό, που απασχολεί ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και σωματική κακοποίηση είχαν σταλεί από τον Αύγουστο στο Συνήγορο του Πολίτη και αργότερα υπήρξε ενημέρωση και προς την Εισαγγελία Αθηνών.

Προκύπτουν ερωτήματα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και τη στάση του αρμοδίου υφυπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρεται, οι δικαστικές αρχές είχαν ενημερώσει την αστυνομία για τη φρικιαστική υπόθεση της “Κιβωτού” στις αρχές του Σεπτεμβρίου, αλλά το θέμα ήρθε στην “επιφάνεια” μετά από εβδομάδες, καθώς οι αστυνομικές Αρχές έδειξαν ολιγωρία επειδή είχαν εστιάσει στο θέμα κακοποίησης του μικρού κοριτσιού.

Η αστυνομία υποστήριξε ότι “η αργοπορία στη διερεύνηση της υπόθεσης οφείλεται και στο γεγονός ότι η δικαστική παραγγελία δεν έφερε τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντως“.

Η αστυνομία “φαίνεται να αναζητούσε με σχετικά αργό ρυθμό να ταυτοποιήσει τα καταγγελλόμενα  πρόσωπα και τα θύματα κακοποίησης, αλλά και να επιβεβαιώσει τις παράνομες πράξεις της Κιβωτού του Κόσμου“.

Πηγή: debater.gr