search-button
cross-out

Revenge Porn: Ο εφιάλτης άρχισε όταν ήταν 19 ετών – Ζούσε μέσα στον τρόμο με απειλές και παρακολουθήσεις

Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται τα περιστατικά εκδικητικής πορνογραφίας (revenge porn), με τους δράστες να κινούνται ανεξέλεγκτα.
Revenge Porn: Ο εφιάλτης άρχισε όταν ήταν 19 ετών – Ζούσε μέσα στον τρόμο με απειλές και παρακολουθήσεις

Το enikos.gr δημοσιεύει σήμερα μία από τις δεκάδες μηνύσεις που έχει υποβάλει μία γυναίκα, η οποία δέχθηκε παρενόχληση από λογαριασμό στο Instagram. «Με απειλούσε ότι θα μου επιτεθεί αν δεν του στείλω γυμνές φωτογραφίες», ανέφερε η γυναίκα που διαμένει στη Δράμα. Ο συγκεκριμένος δράστης διαπιστώθηκε πως είχε παρενοχλήσει άλλες 11 κοπέλες.

«Η πρώτη όχληση από τον μηνυόμενο έλαβε χώρα στις 10 Ιουλίου 2017, χρονικό διάστημα κατά το οποίο διένυα το δέκατο ένατο (19) έτος της ηλικίας μου. Η εν λόγω όχληση συνίσταντο στην αποστολή μηνύματος στον λογαριασμό που διατηρούσα στο κοινωνικό δίκτυο με την επωνυμία “Instagram” από ψεύτικο/παραπλανητικό λογαριασμό έτερου χρήστη. Περιεχόμενο του μηνύματος ήταν μία φωτογραφία μου μπροστά από την οποία απεικονιζόταν ένα ανδρικό μόριο. Την εν λόγω φωτογραφία είχα δημοσιεύσει στο ως άνω δίκτυο το καλοκαίρι του έτους 2015 και εντός ολίγων ημερών είχα διαγράψει», ανέφερε αρχικά στη μήνυσή της.

Η γυναίκα συνέχισε στην περιγραφή της στη μήνυση λέγοντας πως: «Ταυτόχρονα λάμβανα μηνύματα από έτερο χρήστη του αυτού ιστοτόπου με περιεχόμενο άλλοτε φωτογραφίες μου συνοδευόμενες από απεικονίσεις ανδρικών μορίων και άλλοτε με άκρως προσβλητικές εκφράσεις σεξουαλικού χαρακτήρα.

Τρομοκρατημένη και θορυβημένη από την εν λόγω όχληση, τον Ιούλιο του έτους 2017 μετέβην συνοδεία του πατέρα μου στο Αστυνομικό Τμήμα της Δράμας προκειμένου να ζητήσω βοήθεια από τις αρμόδιες αρχές. Ωστόσο, η αντιμετώπισή μου από τα αστυνομικά όργανα ήταν περιφρονητική καθότι διατείνονταν ότι η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η κοινολόγηση προσωπικών δεδομένων ελλοχεύουν τέτοιους κινδύνους, η ανεύρεση των δραστών είναι εξαιρετικά δυσχερής έως και αδύνατη καθώς επίσης και ότι τα καταγγελθέντα περιστατικά δεν είναι ιδιαίτερης βαρύτητας, υποβαθμίζοντας και μειώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την σοβαρότητα των όσων τους ανέφερα.

Εξαιτίας της ως άνω περιγραφείσας συμπεριφοράς αποθαρρύνθηκα και εν τέλει δεν προέβην στην κατάθεση μηνύσεως σε βάρος του δράστη. Εντούτοις, στην ύστατη προσπάθειά μου να θέσω τέλος στην εν λόγω όχληση, ανήρτησα στο λογαριασμό μου στο κοινωνικό δίκτυο με την επωνυμία “Facebook” ένα κείμενο στο οποίο περιέγραφα τα όσα μου συνέβαιναν και διατεινόμουν ότι έχω ήδη καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων, με το σκεπτικό ότι εάν ο μηνυόμενος λάμβανε γνώση της δημοσίευσης αυτής θα θορυβούνταν και θα έπαυε την παράνομη συμπεριφορά του».

Στα τέλη του Απριλίου όπως περιέγραψε η γυναίκα ο άγνωστος τότε άνδρας άρχισε να της αποστέλλει εκ νέου πληθώρα απειλητικών μηνυμάτων μέσω της εφαρμογής “Ιnstagram”. Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε στη μήνυση «ο μηνυόμενος, μου έθετε προθεσμία 24 ωρών προκειμένου να του κοινοποιήσω γυμνές φωτογραφίες μου, άλλως με απειλούσε ότι θα προέβαινε σε πράξεις βίας κατά της ζωής και της σωματικής μου ακεραιότητας. Την ίδια ως άνω χρονική περίοδο, σε ημερομηνία την οποία δεν δύναμαι να προσδιορίσω επακριβώς, ενώ έκανα την απογευματινή μου βόλτα στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης υποπτεύθηκα ότι ένας άγνωστος άνδρας με ακολουθούσε.

Οι υποψίες μου επιβεβαιώθηκαν όταν επιτάχυνα τον βηματισμό μου και ο ανωτέρω άνδρας έκανε το ίδιο και συνέχισε να με ακολουθεί έως ότου καταφέρω να ξεφύγω από το οπτικό του πεδίο μπαίνοντας σε ένα εμπορικό κατάστημα. Τρομοκρατημένη και ανήσυχη για την καταδίωξη την οποία υπέστην απευθύνθηκα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου εξήγησα αναλυτικώς τα όσα είχαν λάβει χώρα έως εκείνη την ημέρα. Οι αστυνομικοί με παρέπεμψαν στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, το οποίο και επισκέφτηκα την άνοιξη του έτους 2018.»

Η γυναίκα που κατέθεσε τη μήνυση περιέγραψε πως τότε οι αρμόδιοι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχαν «αποθαρρυντική» αντιμετώπιση, λέγοντας πως η ανεύρεση του δράστη ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς υπήρχαν άλλες υποθέσεις που χαρακτηρίστηκαν ως «πιο σοβαρές».

Τελικά, τον Νοέμβριο του 2018 επισκέφθηκε και πάλι το αστυνομικό τμήμα της Δράμας, μαζί με τον πατέρα της, καθώς όπως υποστήριξε, «δεχόμουν απειλές, που αφορούσαν την κοινοποίηση προσωπικών μου δεδομένων, από τον πρώην σύντροφό μου. Ως εκ τούτου πίστεψα ότι είχα βρει τον δράστη των ως άνω πράξεων και θέλησα να κοινοποιήσω τα στοιχεία του στις αρμόδιες αρχές. Εντούτοις, αφότου έγιναν συστάσεις στον πρώην σύντροφό μου, ο τελευταίος σταμάτησε να μου αποστέλλει μηνύματα και να επιδιώκει κάθε επικοινωνία μαζί μου με οιονδήποτε τρόπο».

Ο εφιάλτης της συνεχίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 όταν έλαβε μήνυμα στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης από μία γυναίκα, η οποία την ενημέρωσε πως είχαν αναρτηθεί σε προγενέστερο χρόνο προσωπικές της φωτογραφίες από έναν άγνωστο. Μετά από λίγο ανακάλυψε πως είχαν πέσει θύματα του ίδιου άνδρα άλλες 11 (!) γυναίκες στη Δράμα.

«Δεδομένης της μικρής έκτασης, του περιορισμένου αριθμού κατοίκων και του στενού κοινωνικού περιβάλλοντος που χαρακτηρίζουν την πόλη της Δράμας, με την πάροδο του χρόνου περιήλθε εις γνώση μου ότι την ίδια ως άνω περιγραφείσα όχληση λαμβάνουν και άλλες νεαρές κοπέλες οι οποίες διαθέτουν κοινά με τα δικά μου χαρακτηριστικά γνωρίσματα, ήτοι το νεαρό της ηλικίας, την καταγωγή και τη μόνιμη εγκατάσταση στην πόλη της Δράμας, το χρονικό σημείο έναρξης της όχλησης καθώς και το περιεχόμενο της περιγραφείσας παρενόχλησης. Εξ’ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω πρόκειται για επιπλέον έντεκα (11) νεαρές κοπέλες τις οποίες αναζήτησα και επικοινώνησα μαζί τους.», περιέγραψε στη μήνυση της, με τη βοήθεια του δικηγόρου της, Αντώνη Καραγιάννη.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση που μεταξύ άλλων τελέστηκαν τα αδικήματα της εκδικητικής πορνογραφίας, της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και της συκοφαντικής δυσφήμισης, μέσω διαδικτύου μάλιστα. Θύματα ήταν νεαρές κοπέλες και αυτό που έκανε ο συγκεκριμένος δράστης ήταν να παίρνει φωτογραφίες που είχαν αναρτήσει στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα και αφού τις επεξεργαζόταν, στη συνέχεια τις αναρτούσε παραποιημένες σε site πορνογραφικού περιεχομένου.», δήλωσε ο δικηγόρος στο enikos.gr.

«Η επεξεργασία που έκανε, ήταν είτε να αφαιρεί τα ρούχα τους είτε να παίρνει το πρόσωπο τους και να το υποκαθιστά την σε έτερο σώμα έτσι ώστε να φαίνεται ότι συμμετέχουν σε ειδεχθείς σεξουαλικές πράξεις. Αποτέλεσμα όλων αυτών των πράξεων ήταν οι κοπέλες αυτές να στιγματίζονται έντονα στην προσωπική και κοινωνική τους ζωή και πολλές από αυτές να αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμα και στην εύρεση εργασίας. Για όλες τις ανωτέρω πράξεις κατατέθηκαν 12 εγκλήσεις ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και αναμένουμε την παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής προκειμένου να οδηγηθεί ο δράστης ενώπιον της δικαιοσύνης», συνέχισε.

enikos.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr