search-button
cross-out

«Αφήστε τον να φύγει»: Βρετανίδα μάχεται για να διακοπεί η μηχανική υποστήριξη στον οχτάχρονο γιο της

Το αγόρι είναι εγκεφαλικά νεκρό, όμως η νομοθεσία των Μπαρμπέιντος απαγορεύει τη διακοπή της μηχανικής υποστήριξης εάν συνεχίζει να χτυπά η καρδιά
«Αφήστε τον να φύγει»: Βρετανίδα μάχεται για να διακοπεί η μηχανική υποστήριξη στον οχτάχρονο γιο της

Μια συντετριμμένη μητέρα που πρόσφατα άκουσε από τους γιατρούς ότι ο οχτάχρονος γιος της είναι εγκεφαλικά νεκρός λέει ότι βιώνει έναν συνεχιζόμενο εφιάλτη, αφού η κυβέρνηση του Μπαρμπέιντος απέρριψε το αίτημα που υπέβαλε μαζί με τον εν διαστάσει σύζυγό της να διακοπεί η μηχανική υποστήριξη του αγοριού.

Η 30χρονη Άμπερ και ο πατέρας του άτυχου Έις Φιλντ έχουν εμπλακεί σε μία μάχη με τις αρμόδιες Αρχές, αφού η διοίκηση του νοσοκομείου όπου βρίσκεται το αγόρι παρενέβη ώστε να μην αποσυνδεθούν τα μηχανήματα τον κρατούν στη ζωή, παρόλο που δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα για εκείνον.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία που θα βίωνε η οικογένεια όταν, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο μικρός Έις έφτανε με τη μαμά του στο Μπαρμπέιντος για διακοπές. Μια μέρα άρχισε να αισθάνεται έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου μια σειρά από εξετάσεις αποκάλυψαν ότι έπασχε από οξεία μυελοειδή λευχαιμία.

Σύντομα, και πιο συγκεκριμένα στις 8 Ιανουρίου τα πράγματα έμελλε να γίνουν πολύ, πολύ χειρότερα για την οικογένεια. Ενώ το αγόρι καθόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου του, πλαισιωμένο από τους δικούς του και συνομιλώντας πιθανώς με φίλους στην πατρίδα μέσω του κινητού του, το κεφάλι του άρχισε να πονάει. Λίγα λεπτά αργότερα, μια κρίση του προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία, που τελικά άφησε τον 8χρονο εγκεφαλικά νεκρό.

amber
Έχοντας μιλήσει με τους γιατρούς και ξέροντας καλά ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα για το αγόρι, οι γονείς του μικρού πήραν τη δύσκολη απόφαση να κλείσουν τα μηχανήματα που τον κρατούν στη ζωή. Αυτό όμως τείκά τους απαγορεύτηκε, αφού η τοπική νομοθεσία ορίζει ότι δεν μπορεί να διακοπεί η μηχανική υποστήριξης τη ζωής ενός ασθενούς εφόσον η καρδιά του συνεχίζει να χτυπά.

Πρόκειται για έναν «σκληρό και μοχθηρό νόμο» που απλώς παρατείνει τον πόνο μας, έγραψε η Άμπερ στη σελίδα της στα social media την Παρασκευή. «Το αγοράκι μου είναι εγκεφαλικά νεκρό, δεν ξέρει ότι είναι εδώ, ότι είμαστε εμείς γύρω του και ότι κρατάμε ζωντανό το σώμα του ώστε να γίνεται βορά λοιμώξεων ενώ ο καρκίνος εξασθενεί το ανοσοποιητικό του σύστημα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν κάποιος κηρύσσεται εγκεφαλικά νεκρός τότε είναι και σωματικά νεκρός, δεν καταλαβαίνω γιατί μας το κάνουν αυτό. Γιατροί στο Μπαρμπέιντος και το Ηνωμένο Βασίλειο συμφωνούν ότι τα μηχανήματα πρέπει να αποσυνδεθούν όπως θα γινόταν και στη χώρα μας. Είναι σκληρό και μοχθηρό να σε αναγκάζουν να κάθεσαι δίπλα στο παιδί σου ξέροντας ότι είναι νεκρό και ότι η καρδιά του συνεχίζει να χτυπά μόνο χάρη στον αναπνευστήρα. Το μόνο που θέλω είναι να τον πάρω μαζί μου σπίτι και μου το κάνουν αδύνατο».

ace

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Μπαρμπέιντος είχαν ταξιδέψει τις προηγούμενες μέρες 15 συγγενείς του αγοριού για να το αποχαιρετίσουν, προτού πληροφορηθούν τελικά ότι, παρά τη συμφωνία των γιατρών του να διακοπεί η μηχανική υποστήριξη, η νομοθεσία το απαγορεύει.

Η μητέρα, που τα προηγούμενα 24ωρα είχε πει ότι θα «άλλαζε θέση με τον γιο της στη στιγμή, εάν μπορούσε» μίλησε με δικηγόρους, όπως της συνέστησαν οι γιατροί στο νοσοκομείο, και της είπαν ότι η μοναδική της ελπίδα είναι να παρουσιάσει το αίτημά της σε δικαστήριο, κάτι που μπορεί να γίνει το νωρίτερο την άλλη Τετάρτη.

Μερικοί από τους συγγενείς του αγοριού που μίλησαν στην Daily Mail εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για τον «συνεχιζόμενο εφιάλτη» των γονιών του, που το μόνο που επιθυμούν πια είναι να αναπαυθεί το αγοράκι τους.

protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr