Ο μελαγχολικός γάτος που συγκίνησε το διαδίκτυο- Χτύπησε παράθυρο σπιτιού ζητώντας ζεστασιά (Photos)

Αδέσποτη και άρρωστη γάτα χτυπούσε τα παράθυρα ζητώντας ζεστασιά και συντροφιά

Μία γυναίκα από το Κεμπέκ του Καναδά, έκπληκτη είδε μία μεγάλη πορτοκαλί γάτα να χτυπά το παράθυρο μέσα στο χιόνι, ψάχνοντας λίγη ζεστασιά. Η γυναίκα τράβηξε φωτογραφία του αδέσποτου ζώου και ήρθε σε επαφή με την Μαρί Σιμάρντ- την ιδιοκτήτρια του καταφυγίου ζώων “Un Chat à la Fois”, η οποία έσπευσε να βοηθήσει.

Η Μαρί ονόμασε τη γάτα Άσλαν. To ζώο είχε “σάπια δόντια, κρυοπαγήματα, δαγκωματιές (αιμορραγούσε κάπου στο σώμα της), ψύλλους, σκουλήκια, διαβήτη και έπασχε από δερματική αλλεργία”, αλλά έκτοτε έχει αναρρώσει: “Ο Άσλαν είναι ένας πολύ στοργικός γάτος. Ξέχασε την πρότερη ζωή του, δεν του αρέσει να ζει έξω. Προτιμά να κοιμάται στον μαξιλάρι του και του αρέσει να τον χαϊδεύουν“.

Έγιναν πολλές εξετάσεις στην τιγρέ γάτα η οποία ονομάστηκε Άσλαν, προς τιμή του λιονταριού στην σειρά “Τα Χρονικά της Νάρνια”. Όπως τελικά αποδείχθηκε ο άσλαν δεν ήταν ακριβώς αδέσποτος αλλά επρόκειτο για ένα χαμένο κατοικίδιο ζώο. Η Μαρί πιστεύει ότι οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες της την εγκατέλειψαν και ενώ “έψαξε παντού”, δεν μπόρεσε να εντοπίσει ποιος την εγκατέλειψε. Εν τω μεταξύ πρόσθεσε: “Η λειτουργία του αίματος ήταν πολύ άσχημη και έπρεπε να μείνει στο ιατρείο λίγες ημέρες ακόμη, ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της προτού πάει σε μια ανάδοχη οικογένεια. Ο κτηνίατρος είπε ότι ο Άσλαν ήταν τόσο άρρωστος και εξαντλημένος που δεν θα είχε επιβιώσει τον χειμώνα εάν δεν είχε λάβει άμεση προσοχή“.

Όπως ήταν επόμενο το διαδίκτυο και δη τα social media ενθουσιάστηκε με την ιστορία του γάτου και λάτρεψε τον Άσλαν.

Πηγή: thetoc.gr