Αγκινάρες αλά πολίτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Μια αγαπημένη μαμαδίστικη συνταγή!

Υλικά

50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 φρέσκο κρεμμύδι

1 πράσο

½ φρέσκα κρεμμυδάκια

1 καρότο

1 πατάτα

½ σελινόριζα

500 γρ αγκινάρες

30 γρ δυόσμο

100 γρ άνηθο

200 ml ζωμό λαχανικών

200 γρ αρακά

πιπέρι

ανθός αλατιού

λεμόνι χυμό

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο και το λευκό κρεμμύδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας που έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε τις αγκινάρες μαζί με φύλλα από δυόσμο και άνηθο. Ανακατεύουμε για λίγο ακόμα και σβήνουμε με ζωμό λαχανικών, προσθέτουμε τον αρακά, πιπέρι και αλάτι, και κλείνουμε την κατσαρόλα για να κρατήσει την υγρασία στο βράσιμο. Βράζουμε για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά Μόλις αφαιρέσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.