search-button
cross-out

«Κιβωτός του Κόσμου»: Μήνυμα στους παιδαγωγούς να λένε τα καλύτερα για τον πατέρα Αντώνιο

Μήνυμα εστάλη στους παιδαγωγούς της «Κιβωτού τους Κόσμου», το οποίο τους ζητούσε να μιλούν με «καλά λόγια» για τον πατέρα Αντώνιο, όπως δήλωσε ο δημοσιογράφος Θέμης Κανελλόπουλος του best.gr, μιλώντας στο MEGA το απόγευμα της Δετέρας.
«Κιβωτός του Κόσμου»: Μήνυμα στους παιδαγωγούς να λένε τα καλύτερα για τον πατέρα Αντώνιο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ζητήθηκε στους παιδαγωγούς να νουθετούν και τα ίδια παιδιά της δομής να λένε τα καλύτερα λόγια για τον ιδρυτή της ΜΚΟ αλλά και για το έργο της όλα αυτά τα χρόνια, όταν ερωτώνται από δημοσιογράφους.

Ο 19χρονος «έδειξε» και δεύτερη κακοποίηση στη δομή του Βόλου

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, στην καταγγελία του ο 19χρονος, ο οποίος εμπλέκει απευθείας τον ιδρυτή και ιθύνοντα νου της Κιβωτού, πατέρα Αντώνιο, διηγείται μία εξαιρετικά ζοφερή εικόνα για ότι συνέβαινε εντός του προνοιακού φορέα.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του 19χρονου, στη δομή του Βόλου υπήρξε ασέλγεια εις βάρος ενός ακόμη ανηλίκου, ο οποίος πρόσφατα, μετά την ενηλικίωσή του, εγκαταστάθηκε στο Παγκράτι, όπως μετέδωσε το gegonota.news. Η αστυνομία τον αναζητά και δεν τον έχει εντοπίσει, ενώ η Κιβωτός στον Βόλο απάντησε πως ο νεαρός έχει εγκαταλείψει την δομή.

Νέοι μάρτυρες καταθέτουν στον εισαγγελέα

Οι εισαγγελείς Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη -Κυριακή Τσιχλή «τρέχουν» τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας. Μετά τη μελέτη της δικογραφίας, θα καλέσουν νέους μάρτυρες στην εισαγγελία Αθηνών για να καταθέσουν και να προσφέρουν νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Τα αδικήματα που προκύπτουν από τις πρώτες καταθέσεις

Τα αδικήματα που μέχρι αυτή τη στιγμή φαίνεται να αναδύονται από τις επτά καταθέσεις που περιέχονται στον φάκελο και διερευνά αν έχουν διαπραχθεί η εισαγγελία, αφορούν στο κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και στο πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων προσώπων. Στόχος των εισαγγελικών λειτουργών είναι να κινηθούν με ταχείς ρυθμούς και να ολοκληρωθεί άμεσα η έρευνα. Οι πρώτοι μάρτυρες που κλήθηκαν -παιδιά που έχουν διαμείνει στις δομές αλλά και εργαζόμενοι σε αυτές- εκτιμάται ότι θα εισφέρουν στοιχεία που θα βοηθήσουν τις δύο Εισαγγελείς να ισχυροποιήσουν δεδομένα και να αποσαφηνίσουν ποινικά, αρκετά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα πρόσωπα που πρόκειται να καταθέσουν βρίσκεται και μάρτυρας που κατοικεί στο εξωτερικό και έχει δηλώσει ότι θέλει να καταθέσει στην εισαγγελία στοιχεία σοβαρά για την υπόθεση. Με τα έως τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Εισαγγελία Ανήλικων φαίνεται πως υπό διερεύνηση έχει θέσει τέσσερα πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο πατέρας Αντώνιος και τρεις εργαζόμενοι της ΜΚΟ.

Στην δικογραφία περιέχονται και μελετώνται τουλάχιστον 10 καταγγελίες που διαβιβάστηκαν από τον Συνήγορο του Πολίτη, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην Εισαγγελία. Οι καταγγελίες- αναφορές του Συνηγόρου, αφορούν στην πλειονότητα τους κακοποίηση, σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία, απομόνωση και αποχή παιδιών από το σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επίμαχα ηλεκτρονικά μηνύματα έφθασαν στην εισαγγελία διαδοχικά χωρίς ωστόσο σε αυτά τα στοιχεία να περιλαμβάνεται άμεση αναφορά παθόντα για σεξουαλική κακοποίηση. Υπήρχε αναφορά άλλου προσώπου, φιλοξενούμενου στην δομή το οποίο παρέπεμπε σε πράξεις που ισχυρίστηκε ότι είδε σε βάρος άλλου φιλοξενούμενου. Ευθεία αναφορά παθόντα ο οποίος κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση του, έγινε πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 16 Νοεμβρίου οπότε και ο πρώην φιλοξενούμενος της Κιβωτού, που τον επικαλέστηκε αγόρι στον Συνήγορο, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά.

Πρόθεση της Εισαγγελέας είναι να ενθαρρύνει όσους θέλουν να καταθέσουν για κάθε περιστατικό που μπορεί να είναι αξιοποιήσιμο ενώ στην περίπτωση που προκύψουν στοιχεία για πράξεις που ανάγονται στη σφαίρα της σεξουαλικής κακοποίησης, όπως για παράδειγμα παρενόχληση ή θωπείες, η εισαγγελία θα μελετήσει τα περιστατικά με προσοχή και θα κρίνει εάν θα λάβουν κακουργηματικό ποινικό χαρακτηρισμό. Η Εισαγγελία δεν αποκλείει να ζητήσει να της διαβιβαστούν οι δικογραφίες που ενδέχεται να έχουν σχηματιστεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπου υπάρχουν δομές της Κιβωτού, προκειμένου να συνενωθούν με τη δικογραφία που χειρίζονται οι δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων.

best.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Uncategorized

Latest

zinapost.gr