Αδιανόητη τραγωδία στις Σέρρες: Μαθητής έχασε τη ζωή του στο προαύλιο του σχολείου από έκρηξη

Όλο το ρεπορτάζ

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Σερρών από την είδηση πως ένας 11χρονος μαθητής έχασε τη ζωή του όταν σημειώθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου της περιοχής.

Το μικρό αγόρι βρισκόταν εκείνη την ώρα στο προαύλιο του σχολείου μαζί με συμμαθητές του, όταν ακούστηκε ένα εκκωφαντικός θόρυβος και μια σιδερένια πόρτα εκσφενδονίστηκε 30 μέτρα χτυπώντας τον μικρό μαθητή θανάσιμα. Μάλιστα στο σχολείο βρισκόταν και η μικρότερη αδελφή του 11χρονου που έπαιζε στην μπροστινή αυλή.

Σύμφωνα με το ρεπορταζ στο σχολείο είχε βρεθεί μηχανικός προκειμένου να κάνει ρυθμίσεις έτσι ώστε η θέρμανση του κτιρίου να προέρχεται από τη γεωθερμία και όχι από καυστήρα πετρελαίου. Ο μηχανικός έφυγε από το σχολείο έχοντας ολοκληρώσει τη δουλειά του ενημερώνοντας  μάλιστα τον διευθυντή πως οι διακόπτες του λέβητα είναι κλειστοί και πως θα παραμείνει ανενεργός. Όμως λίγη ώρα αργότερα έγινε έκρηξη με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Ο διευθυντής του σχολείου όπως υποστήριξε είχε επισημάνει επανειλλημένες φορές στους αρμόδιους να μην κάνουν εργασίες εν ώρα μαθημάτων και όπως θα πει το αίτημά του όχι μόνο δεν εισακούστηκε αλλά όπως αναφέρει οι αρμόδιοι έρχονταν όποτε ήθελαν και έφευγαν όποτε ήθελαν.

Η εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα και ο δημοσιογράφος Στρατής Λημνιός ταξίδεψαν στις Σέρρες, στο σημείο που το 11χρονο παιδί έχασε τόσο άδικα τη ζωή του.

Δείτε το video