search-button
cross-out

Δίκη Πάτρας-Η κατάθεση του παιδιάτρου της εντατικής: Ήταν μια μητέρα που την ενδιέφερε να τροφοδοτεί τα σοσιαλ μίντια.Δεν μπορεί να έχεις υποστεί τέτοιο πράγμα και να ανεβάζεις στο facebook φωτογραφίες από παραλίες και συναυλίες

Όλο το ρεπορτάζ από την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα"
Δίκη Πάτρας-Η κατάθεση του παιδιάτρου της εντατικής: Ήταν μια μητέρα που την ενδιέφερε να τροφοδοτεί τα σοσιαλ μίντια.Δεν μπορεί να έχεις υποστεί τέτοιο πράγμα και να ανεβάζεις στο facebook φωτογραφίες από παραλίες και συναυλίες

Με την κατάθεση του Χαράλαμπου Κοτσώνη, παιδίατρου στην εντατική μονάδα του νοσοκομειου στο Ρίο, συνεχίστηκε η δίκη της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ – Παιδίατρος

Παρέλαβα την Τζωρτζίνα αφού πρώτα είχε πάθει ανακοπή στο Καραμανδάνειο. Το παιδί ήρθε στη μονάδα με καλά ζωτικά σημεία.
Ήρθαν κι οι γονείς, δεν μιλήσαμε ιδιαίτερα στην αρχή. Ξεκίνησε η διαδικασία, βάλαμε φλέβες, το παρακολουθησαμε. Δεν φαινόταν πρόβλημα στο αναπνευστικό αλλά πρόβλημα στην καρδιακή παροχή.
Την επόμενη μέρα κάναμε ενημέρωση στους γονείς μαζί με τον κ.Ηλιάδη. Τους είπαμε ότι δεν ξέρουμε αν το παιδί θα επιβιώσει.
Οι γονείς ήταν σοκαρισμένοι. Δεν είδα υπερβολικές αντιδράσεις, αλλά αυτό είναι συνηθισμένο πολλές φορές από το σοκ.
Η Τζωρτζινα έμεινε αρχικά περίπου ένα μήνα στη ΜΕΘ. Αποφασίστηκε να μπει βηματοδότης-απινιδωτής για να προστατεύσει τον ασθενή. Μπήκε και γαστροστομία, εκπαιδεύτηκε η μητέρα και έφυγαν για το σπίτι.
Στη δεύτερη εισαγωγή του παιδιού, έγινε αναφορά ότι υπέστη 4 επεισόδια στην παιδιατρική. Μπήκε στη ΜΕΘ, όπου δεν εμφάνισε κάτι. Στο τρίτο επεισόδιο ήμουν εκεί, με κάλεσαν για πτώση κορεσμού και ωχρότητα του παιδιού που του δόθηκαν εμφυσήσεις. Κατέβηκα, βρήκα ένα παιδί επηρεασμένο, ωχρό, ταχυκαρδικό, του χορηγούσαν οξυγόνο. Πήρα το παιδί στη μονάδα, για άλλη μια φορά εκεί δεν εμφανισε τίποτα.

Ο γιατρός περιέγραψε στο δικαστήριο πως σε αυτόν και τους συναδέλφους του, έκανε ιδιαίτερη εντύπωση οι αντιδράσεις της κατηγορούμενης μητέρας.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ – Παιδίατρος
Μας προβλημάτισε η συμπεριφορά των γονιών και κυρίως της μητέρας. Είπα και στην ανακρίτρια ότι το συναίσθημά της ήταν απρόσφορο. Η οικογένεια αυτή είχε περάσει μια τραγωδία. Οφείλω να πω ότι μετά το αρχικό σοκ, είδαμε ότι αυτή η μη αντίδραση και ο μη θρήνος συνεχιζόταν. Πιο πολύ της μητέρας μας εκανε εντύπωση η αντίδραση , φαινόταν διαδικαστική. Ήταν μια μητέρα που την ενδιέφερε να τροφοδοτεί τα σοσιαλ μίντια. Δεν μας έδειξε ότι έχει κατανοησει την τραγωδία. Δεν μπορεί να έχεις υποστεί τέτοιο πράγμα και να ανεβάζεις στο facebook φωτογραφίες από παραλίες και συναυλίες. Το θεωρούσα αδιανόητο. Είναι η πρώτη φορά στα 16 χρόνια που δουλεύω στη ΜΕΘ, που βλέπω τέτοια συμπεριφορά και που όλο το προσωπικό συμφώνησε, ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Εμείς οφείλουμε να μεταφέρουμε τις υποψίες μας, όπως όταν έρθει ένα μωρό με σπασμένα πλευρά. Εμείς πρέπει να ενημερώσουμε και ας αποδειχτεί μετά, ότι έπεσε από την κούνια. Με βάση τα στοιχεία, όλη η ομάδα στήριξε τον κ.Ηλιαδη για να ερευνηθεί η μητέρα.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ – Παιδίατρος

Εισαγγελέας: Είπατε για μειωμένη καρδιακή παροχή. Θα μπορούσε αυτή να προϋπάρχει της ανακοπής;
Παιδίατρος: Δεν υπήρχαν τετοια στοιχεία. Συνηθως υπάρχουν συμπτώματα όπως εύκολη κόπωση, ψυχρά άκρα κλπ

Δημήτρης Γεωργακοπουλος – δικηγόρος Μ.Δασκαλάκη: Έγινε τοξικολογικη εξέταση στη Τζωρτζίνα μετά την ανακοπή;
Παιδιατρος: Ναι ήταν αρνητική
Δημήτρης Γεωργακοπουλος – δικηγόρος Μ.Δασκαλάκη: Αν είχε δοθεί κεταμίνη θα το βλέπαμε;
Παιδίατρος: Όχι. Ελέγχουν κάναβη και άλλες ναρκωτικές ουσίες.

Δείτε όλο το ρεπορτάζ από την εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Videos

Latest

zinapost.gr