search-button
cross-out

Ο προπονητής που καταδικάστηκε σε 401 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε 36 ανήλικους μιλάει πρώτη φορά μετά την αποφυλάκιση του:Το “κοινό περί δικαίου αίσθημα” απαιτεί την επιστροφή μου στη φυλακή, έστω και αν…

Όσα είπε στις "Αλήθειες με τη Ζήνα"
Ο προπονητής που καταδικάστηκε  σε 401 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε 36 ανήλικους μιλάει πρώτη φορά μετά την αποφυλάκιση του:Το “κοινό περί δικαίου αίσθημα” απαιτεί την επιστροφή μου στη φυλακή, έστω και αν…

Την πρώτη του  συνέντευξη έδωσε στις “Αλήθειες με τη Ζήνα” και στον Στρατή Λημνιό ο  Κρητικός προπονητής που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξης για ασέλγεια σε 36 ανήλικους,αλλά αποφυλακίστηκε υπό όρους.
Πλέον το  Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα γυρίσει στη φυλακή.

“Παρά τη νόμιμη και αιτιολογημένη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών και τη σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, ο μιντιακός κόσμος δείχνει ανικανοποίητος. Ελάχιστα είναι τα μέσα που δημοσιεύουν την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που τεκμηριώνει το νόμιμο της αποφυλάκισής μου. Ακόμα λιγότερα αυτά που αναφέρονται στη δημόσια τοποθέτηση του Προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνου, που επίσης τάχθηκε υπέρ της νομιμότητάς της.

Το “κοινό περί δικαίου αίσθημα” απαιτεί την επιστροφή μου στη φυλακή, έστω και αν έχω και πάλι εφαρμόσει στο ακέραιο όσα μου έχουν οριστεί.

Έχω σεβαστεί την απόφαση της δικαιοσύνης και έχω εκτίσει την ποινή που μου επιβλήθηκε. Δεν έχει νόημα να παρουσιάσω τη θέση μου για τα γεγονότα, το δικαστήριο με έκρινε ένοχο. Όφειλα να σεβαστώ την απόφαση της δικαιοσύνης και αυτό έπραξα εκτίοντας αδιαμαρτύρητα την ποινή που ο νόμος προβλέπει, σε συνθήκες απερίγραπτης φρίκης.

Αυτό που συστηματικά αποκρύπτουν είναι ότι οι τρεις δικαστές του ΜΟΔ Πειραιά που δικάστηκα πρωτόδικα, ομόφωνα πρότειναν να μου χορηγηθούν ελαφρυντικά, μειοψήφισαν όμως έναντι τεσσάρων ενόρκων.

Όσοι γνωρίζουν τις δικαστικές πρακτικές αντιλαμβάνονται ότι ποτέ δικαστές δε θα πρότειναν κάτι τέτοιο, για μια υπόθεση με τα χαρακτηριστικά που μου αποδίδονται από τον τύπο.

Όσα συμβαίνουν τώρα, είναι επανάληψη της ίδιας μεθόδευσης που είχε ακολουθηθεί και πριν τρία χρόνια. Και τότε, απολύτως νόμιμα, είχα αποφυλακιστεί. Είναι ένα τεράστιο ψέμα και ας εμφανίζεται σε όλα τα Μέσα, πως δήθεν είχα παραβιάσει τους όρους που είχαν τεθεί.

Αν τολμήσετε μια πρόχειρη έρευνα, θα διαπιστώσετε ότι ποτέ δεν είχα περιοριστικό όρο να κινούμαι στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς, όπως αναφέρεται παντού, ποτέ δε με συνέλαβαν σε όμορο Δήμο. Η δήθεν παραβίαση των όρων μου ήταν μια μεθόδευση για να δικαιολογηθεί η σύλληψή μου. Δεν ξέρω πόσο τιμητικό είναι για το νομικό μας σύστημα, αλλά αυτό συνέβη το 2020 και ακριβώς το ίδιο μεθοδεύεται και τότη τη φορά.

Είναι τέτοια η μιντιακή πίεση που θα βρεθεί τρόπος. Και αν δε βρεθεί, θα εφευρεθεί. Είναι επίσης απολύτως λαθεμένο ότι αποφυλακίστηκα λόγω της μείωσης της ανώτατης ποινής από 25 έτη στα 20. Έχω υπερκαλύψει ήδη από το 2021 ακόμα και όσα απαιτούντο για ποινές 25 ετών.

Στις συζητήσεις των τελευταίων ημερών γίνεται αναφορά στην ανάγκη σεβασμού των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, χωρίς κανείς να μπαίνει στον κόπο να αναφέρει τι ακριβώς προβλέπει ο νομοθέτης για τις υφ΄όρων απολύσεις”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλα όσα είπε

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Videos

Latest

zinapost.gr