Πάτρα: Η νέα κατάθεση παιδιάτρου: Ενώ βρισκόμουν στο γραφείο των γιατρών, χτύπησε την πόρτα του γραφείου η μητέρα της Τζωρτζίνας…

"Αλήθειες με τη Ζήνα¨"

Η δίκη της κατηγορουμένης από την Πάτρα συνεχίζεται με την υπεράσπιση να εξετάζει γιατρούς που ενεπλάκησαν με την Τζωτζίνα.

Aυτή την φορά κατέθεσε η παιδίατρος του Καραμανδάνειου, κυρία Διονυσία Δημητροπούλου:

“Η ενασχόλησή μου με την Τζωρτζίνα ήταν κατά τη διάρκεια των 2 εφημεριών μου, στις 9/4 και στις 11/4. Στις 9/4 ώρα 14.00, η μητέρα ανέφερε ότι η Τζωρτζίνα παρουσίασε βήχα, τάση προς εμετό και δυσκολία στην αναπνοή, η ειδικευόμενη την εξέτασε. Μου είπε πως διαπίστωσε μια ήπια ωχρότητα δέρματος, κοιλιακό άλγος και ήπιο εμετό. Μετά εξέτασα κι εγώ το παιδί, τα συμπτώματα όταν εγώ πήγα είχαν υποχωρήσει. Η καρδιά ήταν ευκρινής, η κοιλιά ήταν μαλακή, είχε μόνο μια ήπια ευαισθησία. Ζήτησα να συνεχίσει τον ενδοφλέβιο ορό και να μη φάει, ζήτησα παιδοχειρουργική εκτίμηση και να τοποθετηθεί οξύμετρο. Έως τις 18.00 η Τζωρτζινα ήταν σταθερή, τότε η μητέρα είπε ξανά για βήχα και ωχρότητα. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης που έκανα, δεν βρήκα κάτι παραπάνω. Στις 20.00 είδα τη Τζωρτζίνα αιμοδυναμικά σταθερή. Στις 21.00 αναχώρησα και δεν προέκυψε κάτι το υπόλοιπο βράδυ.

Στις 11/4 γύρω στις 17.00 είδα τη Τζωρτζίνα σταθερή, το μάτι μου έπεσε στο οξύμετρο, όλα ήταν καλά. Στις 19.00 περίπου, ενώ βρισκόμουν στο γραφείο των γιατρών, χτύπησε την πόρτα του γραφείου η μητέρα της. Την πόρτα άνοιξε η ειδικευόμενη συνάδελφος, τη ρώτησε «τι θέλετε», αυτή απάντησε «ελάτε στο δωμάτιο γιατί σφυρίζει το οξύμετρο». Βαδίσαμε προς το δωμάτιο, από την πόρτα του δωματίου η νοσηλεύτρια φώναξε «τρέξτε γρήγορα». Τρέξαμε πράγματι. Η Τζωρτζίνα ήταν στο μέσο του κρεβατιού, χωρίς ρινικό οξυγόνο. Το οξύμετρο σφύριζε, δεν είχε καμία ένδειξη. Ρωτάω τη μητέρα πώς έγινε αυτό. Μου λέει ξύπνησε το παιδί, έκανε έναν ήχο, γούρλωσε τα μάτια και έκανε τινάγματα άκρων. Εγώ βρήκα το παιδί ωχρό, δεν είχε αναπνοή, δεν είχε σφύξεις, ήταν με μυδρίαση των οφθαλμών και είχε και απώλεια ούρων. Γρήγορα έφερα το παιδί σε θέση ανάνηψης, έλεγξα τους αεραγωγούς και ξεκίνησα ΚΑΡΠΑ, φούλαρα την παροχή οξυγόνου στο τέρμα, ξεκίνησα μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή και ζήτησα να ενημερωθεί άμεσα ο αναισθησιολόγος. Αδιάκοπα και ανελλιπώς έκανα ΚΑΡΠΑ μέχρι να έρθει ο κ.Χασαπόπουλος”.

Δείτε όλο το ρεπορτάζ από την εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”