Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη για την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού-Τι συνέβη με τον ιερέα που νοσεί και ποια είναι η πιθανότητα προσβολής

Όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ

Ένα  αποκλειστικό ρεπορτάζ  παρουσίασε ο  Σπύρος  Χαριτάτος το μεσημέρι της Δευτέρας στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” για τον διάκονο ο οποίος νόσησε για 2η φορά από το μεταλλαγμένο νοτιοαφρικανικό στέλεχος του ιού,  γεγονός που επιβεβαίωσε  και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος  Τζιτζικώστας.

Η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ακολουθεί η Ιερά Μητρόπολη, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ήταν ο λόγος που παρά το γεγονός ότι ο διάκονος- πατέρας 2 παιδιών- είχε νοσήσει τον περασμένο Οκτώβριο και είχε διαπιστωθεί ότι φέρει αντισώματα, εξακολουθούσε να υπόκειται όπως όλοι οι ιερείς σε εξετάσεις ανά 3-4 ημέρες.

Τόσο ο ΕΟΔΥ όσο και τα κλιμάκια της Περιφέρειας έχουν επιδοθεί σε λεπτομερή έλεγχο ώστε να οδηγηθούν μετά την ιχνηλάτηση στο πρόσωπο που πιθανόν μετέφερε το μεταλλαμένο στέλεχος στον ασυμπτωματικό ιερέα.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Καθηγητής Πνευμονολογίας -Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών ήταν καλεσμένος στην εκπομπή και εξήγησε  ποια η πιθανότητα προσβολής από τον ιό για δεύτερη φορά.

‘Δείτε όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή