Κιμάς με μπριάμ λαχανικών από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αν δεν έχετε γευτεί τέτοια νοστιμιά, τολμήστε να μαγειρέψετε αυτό που η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει και δεν θα χάσετε.
4 τσακώνικες μελιτζάνες
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
500 γραμμ. κιμάς πρόβειος ή μοσχαρίσιος, μία φορά περασμένο στη μηχανή
Σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τον κιμά με το σκόρδο ολόκληρο για 5΄-6΄. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τον κιμά να βράσει άλλο τόσο χρόνο.
Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε λωρίδες από τη φλούδα τους. Στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο για 1΄.
Αφήνουμε τις μελιτζάνες στην άκρη και συμπληρώνουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά (για 3΄-4΄) και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10΄. Τέλος, ρίχνουμε το μαϊντανό.
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.