search-button
cross-out

Αυγοσαλάτα με πατάτες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αυγοσαλάτα με πατάτες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Σερβίρουμε την αυγοσαλάτα ζεστή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή κρύα. Είναι τέλεια έτσι κι αλλιώς!

Βράζουμε τα αυγά για ακριβώς 4΄ γιατί δεν θέλουμε ο κρόκος να σφίξει τελείως. Πρέπει να είναι λίγο υγρός ώστε να τον απορροφήσει η πατάτα.

Βάζουμε σε σαλατιέρα τις πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα σπάμε, κομματιάζοντάς τα πάνω στις πατάτες.

Ανακατεύουμε όσο είναι ακόμα υγρός ο κρόκος για να ρουφήξει η πατάτα όλη τη γεύση. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (φρέσκο κρεμμυδάκι, ξερό κρεμμύδι, καρότο, κάππαρη, άνηθο, μαϊντανό, ξίδι, μαγιονέζα, μουστάρδα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι).

Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο ή ξίδι.

  • 6 αυγά βρασμένα (για ακριβώς 4΄)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 3 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρεδάκια
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ξίδι
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πηγή: argiro.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Life

Latest

zinapost.gr