Πώς να φτιάξετε εύκολο παγωτό με φυστικοβούτυρο

Μικροί και μεγάλοι το καλοκαίρι δε σταματούν να δείχνουν την προτίμησή τους στα παγωτά, μιας και είναι πεντανόστιμα και άκρως δροσιστικά. Όπως και να το κάνουμε όμως, το σπιτικό παγωτό είναι πάντα ό,τι πιο υγιεινό και απολαυστικό μπορείτε να γευθείτε. Αν ψάχνετε λοιπόν ένα νόστιμο και εύκολο γλυκό για να κερνάτε τους φίλους και την οικογένειά σας, τότε σίγουρα […]

Μικροί και μεγάλοι το καλοκαίρι δε σταματούν να δείχνουν την προτίμησή τους στα παγωτά, μιας και είναι πεντανόστιμα και άκρως δροσιστικά. Όπως και να το κάνουμε όμως, το σπιτικό παγωτό είναι πάντα ό,τι πιο υγιεινό και απολαυστικό μπορείτε να γευθείτε.

Αν ψάχνετε λοιπόν ένα νόστιμο και εύκολο γλυκό για να κερνάτε τους φίλους και την οικογένειά σας, τότε σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη συνταγή για τα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα που θα δούμε σήμερα. 

Υλικά για τα μπισκότα:

  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι σοκολάτα ημίγλυκη σε κομματάκια
  • 1 αυγό
  • 1 1/2 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Υλικά για γέμιση:

  • 1/2 φλιτζάνι μαλακό, ανάλατο βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3/4 του φλιτζανιού κρεμώδες φυστικοβούτυρο
  • 1 λίτρο παγωτό μόκα
  • 380 γραμμάρια σοκολάτα της αρεσκείας σας

Διαδικασία παρασκευής παγωτού σάντουιτς

Αυτά τα υλικά που μόλις είδαμε είναι για 12 τεμάχια και ο χρόνος που θα χρειαστείτε για να ετοιμάσετε το γλυκό είναι περίπου 3,5 ώρες!

Ας ξεκινήσουμε όμως με τα μπισκότα που θα χρησιμοποιήσετε στις δύο πλευρές. Όταν ο φούρνος έχει πάρει μια μέτρια θερμοκρασία, βάλτε μέσα το βούτυρο μαζί με τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε κάθε 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσουν τα υλικά σας.

Τώρα, προσθέστε και τη ζάχαρη και συνεχίστε να ανακατεύετε για να λιώσει και αυτή. Ρίξτε και τη βανίλια μέσα στη σοκολάτα, συν το αυγό και χτυπήστε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας.

Σε ένα άλλο μπολ, θα πρέπει να χτυπήσετε ελαφρά το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα μέχρι να ανακατευτούν καλά και έπειτα να τα βάλετε στο μείγμα της σοκολάτας. Τέλος, χτυπήστε το μείγμα στο μίξερ μέχρι να γίνει συμπαγές και στη συνέχεια, βάλτε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα και κάντε τη ρολό μέχρι η ζύμη να έχει το πολύ 20 εκατοστά διάμετρο.

Το επόμενο βήμα είναι να τυλίξετε το ρολό στη λαδόκολλα και να αφήσετε τη ζύμη στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον δύο ώρες. Όταν τη βγάλετε από το ψυγείο, κόψτε τη σε λεπτά κομμάτια, βάλτε τη σε χαρτί ψησίματος και ψήστε τα μπισκότα για περίπου 12-18 λεπτά.

Τώρα σειρά έχει η γέμιση

Βάλτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το εκχύλισμα της βανίλιας και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Προσθέστε το γάλα και το αλάτι και συνεχίστε και πάλι το χτύπημα.

Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα σας, πάρτε τα 12 τεμάχια και απλώστε επάνω τους 1-2 κουταλιές από την κρέμα. Βγάλτε έξω το παγωτό να μαλακώσει λίγο και έπειτα, βάλτε όση ποσότητα θέλετε επάνω από την κρέμα, ανάλογα με το πόσο παχύ θέλετε να είναι το σάντουιτς. Μετά από αυτό, βάλτε τα μπισκότα σε ένα ταψί και βάλτε τα στην κατάψυξη για 20 λεπτά ή μέχρι να τα σερβίρετε.

Σειρά έχει το φυστικοβούτυρο

Λίγο πριν τα σερβίρετε, θα πρέπει να βάλετε δύο κουταλιές φυστικοβούτυρο στα άλλα μισά μπισκότα και να το απλώσετε καλά. Τι μας έμεινε; Μα φυσικά να λιώσουμε τη σοκολάτα και στο τέλος, αφού ενώσουμε τα cookies του παγωτού με τα άλλα με το φυστικοβούτυρο, να τα βυθίσουμε μέσα στη σοκολάτα.

Είσαστε έτοιμες να απολαύσετε το δημιούργημά σας. Να ξέρεις ότι μπορείτε να τα κρατήσετε στην κατάψυξη μέχρι και μία εβδομάδα.

Πηγή: www.ediva.gr