Ποια δουλειά του σπιτιού μειώνει το άγχος;

Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα υπάρχει μια δουλειά στο σπίτι που μειώνει το άγχος και αυτή είναι το πλύσιμο των πιάτων . Όμως προσέξτε υπάρχουν προϋποθέσεις για να μειώνεται το άγχος όταν πλένεις πιάτα. Η έρευνα αναφέρει ότι πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι στο πλύσιμο και να το κάνουμε με προσοχή και τότε […]

Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα υπάρχει μια δουλειά στο σπίτι που μειώνει το άγχος και αυτή είναι το πλύσιμο των πιάτων . Όμως προσέξτε υπάρχουν προϋποθέσεις για να μειώνεται το άγχος όταν πλένεις πιάτα. Η έρευνα αναφέρει ότι πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι στο πλύσιμο και να το κάνουμε με προσοχή και τότε τα επίπεδα άγχους μειώνονται ακόμα και 27%.

Αν αποφασίσετε να πλένετε πιάτα χωρίς αφοσίωση στην εργασία σας τότε το άγχος δεν μειώνεται (σ.σ. μη σου πω ότι αυξάνεται κιόλας). Να τονίσουμε ότι το δείγμα της έρευνας είναι ιδιαίτερα μικρό (51 φοιτητές) αλλά οι επιστήμονες σημειώνουν ότι με στη συγκεκριμένη έρευνα αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι ο συνειδητός τρόπο εκτέλεσης μια δραστηριότητας είναι αυτός που κάνει την διαφορά και μειώνει το άγχος.