Αυτός είναι ο Νο1 κίνδυνος για τη σχέση σας

Είναι απολύτως φυσιολογικό να έρχεστε καμιά φορά σε αντιπαράθεση με το σύντροφό σας, αναφέρει ο ψυχολόγος του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον John Gottman στο Business Insider. «Εκείνο που πρέπει να προσέξετε είναι αυτό που έρχεται μετά», προσθέτει. Πρόκειται για την επίδειξη περιφρόνησης προς το σύντροφό σας, κάτι που μπορεί να βάλει τη σχέση σας σε σοβαρό […]

Είναι απολύτως φυσιολογικό να έρχεστε καμιά φορά σε αντιπαράθεση με το σύντροφό σας, αναφέρει ο ψυχολόγος του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον John Gottman στο Business Insider. «Εκείνο που πρέπει να προσέξετε είναι αυτό που έρχεται μετά», προσθέτει.

Πρόκειται για την επίδειξη περιφρόνησης προς το σύντροφό σας, κάτι που μπορεί να βάλει τη σχέση σας σε σοβαρό κίνδυνο. Όπως σημειώνει ο Independent, η περιφρόνηση αποτελεί ένα επικίνδυνο μείγμα θυμού και απέχθειας και είναι πολύ πιο τοξική από την απλή αναστάτωση ή την αρνητικότητα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να περιλαμβάνει και το αίσθημα πως ο σύντροφος ή η σύντροφος είναι δεν είναι ίσος με εσάς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Gottman η επίδειξη περιφρόνησης έχει τόσο αρνητικό αντίκτυπο στη σχέση που με βάση αυτήν μπορεί να εκτιμηθεί το διαζύγιο με πιθανότητα επιτυχίας 93%. «Η περιφρόνηση», προσθέτει ο Gottman, «είναι το φιλί του θανάτου».

Όπως τονίζει ο Independent, σε περίπτωση που πιάσετε τον εαυτό σας ή τον σύντροφό σας να επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά μην απελπιστείτε. Δεν σημαίνει ότι η σχέση σας είναι καταδικασμένη. Το να αναγνωρίσετε το πρόβλημα είναι το πρώτο βήμα για να το καταπολεμήσετε. Και αν καταφέρετε να αντικαταστήσετε μια αρνητική συμπεριφορά με μια πιο θετική τότε θα βελτιώσετε σε σημαντικό βαθμό τη σχέση σας