Εγκυμοσύνη, θηλασμός και δίαιτα

Το ίδιο ισχύει και για τις θηλάζουσες, δεν είναι τυχαίο, που στις τρίτες χώρες οι γυναίκες οι οποίες έχουν ελάχιστα αποθέματα τροφής γεννούν υγιή παιδιά και θηλάζουν, ενώ οι ίδιες εξαντλούνται σωματικά παθαίνοντας αβιταμίνωση. Επομένως η πρόσφατη διατροφή δεν επηρεάζει άμεσα το έμβρυο όσο τη μητέρα. Οι έγκυες και θηλάζουσες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με […]

Το ίδιο ισχύει και για τις θηλάζουσες, δεν είναι τυχαίο, που στις τρίτες χώρες οι γυναίκες οι οποίες έχουν ελάχιστα αποθέματα τροφής γεννούν υγιή παιδιά και θηλάζουν, ενώ οι ίδιες εξαντλούνται σωματικά παθαίνοντας αβιταμίνωση. Επομένως η πρόσφατη διατροφή δεν επηρεάζει άμεσα το έμβρυο όσο τη μητέρα.

Οι έγκυες και θηλάζουσες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με τις δίαιτες καθώς καλό θα ήταν να αποφεύγονται αυτές που υπόσχονται μεγάλη απώλεια βάρους σε μικρό χρονικό διάστημα, καθώς μπορεί να γίνουν επικίνδυνες, διότι είναι φτωχές σε θρεπτικά συστατικά και συχνά εξαντλητικές. 

Μία ισορροπημένη διατροφή προσφέρει υγεία και σταδιακή απώλεια βάρους, άρα μόνιμο αποτέλεσμα. Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και κατά τη διάρκεια του θηλασμού, η όρεξη είναι αυξημένη, έτσι για σίγουρη απώλεια βάρους χωρίς κινδύνους αποφύγετε, όταν είστε πεινασμένοι να πηγαίνετε για ψώνια. Επιχειρήστε  να χρησιμοποιήσετε μικρότερο πιάτο, ώστε ο εγκέφαλος να αντιλαμβάνεται μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού. 

Μην βιάζεστε να τελειώσετε το φαγητό σας, τρώτε αργά και χαλαρωτικά, ώστε να περάσουν τα 20 λεπτά, που ο οργανισμός αρχίζει και αντιλαμβάνεται την αίσθηση του κορεσμού. Μειώστε  τη ζάχαρη και τις λιπαρές τροφές, ενώ προτιμήστε στο τραπέζι δημητριακά ολικής αλέσεως.

Αυτοί είναι λίγοι μόνο από τους τρόπους, οι οποίοι μπορούν να μειώσουν την αυξημένη όρεξη, που τυχόν έχετε, ενώ ταυτόχρονα θα νιώθετε χορτάτοι τρώγοντας ισορροπημένα  και κυρίως με ασφάλεια για το έμβρυο και την μητέρα. Αν θέλετε παρόλα αυτά να χάσετε γρήγορα βάρος συμβουλευτείτε τους ειδικούς γιατρούς οι οποίοι θα επιλέξουν μια διατροφή σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού σας.

Πηγή: itrofi.gr

Διαβάστε και το: Τα «δευτερογενή σάκχαρα» περνούν στο μητρικό γάλα αυξάνοντας τον κίνδυνο για υπέρβαρα μωρά