Όταν τα παιδιά χορεύουν!

Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό τα παιδιά να έχουν μία εξωσχολική δραστηριότητα που να βοηθά την υγιή ανάπτυξη τους. Οι μικροί μαθητές μαθαίνουν να εκφράζονται μέσα από τον χορό. Όταν ένα παιδί ξεκινάει να ασχολείται με το χορό μαθαίνει να κινείται στο χώρο, χρησιμοποιεί διαφορετικά επίπεδα κίνησης και αρχίζει να ξεχωρίζει μουσικούς ρυθμούς. Μην ξεχνάμε ότι ενώ […]

Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό τα παιδιά να έχουν μία εξωσχολική δραστηριότητα που να βοηθά την υγιή ανάπτυξη τους. Οι μικροί μαθητές μαθαίνουν να εκφράζονται μέσα από τον χορό. Όταν ένα παιδί ξεκινάει να ασχολείται με το χορό μαθαίνει να κινείται στο χώρο, χρησιμοποιεί διαφορετικά επίπεδα κίνησης και αρχίζει να ξεχωρίζει μουσικούς ρυθμούς.

Μην ξεχνάμε ότι ενώ το σώμα αναπτύσσεται με τη βοήθεια του χορού και της συνεχόμενης κίνησης, οι λιλιπούτειοι χορευτές επωφελούνται καθώς πέρα από την εκγύμναση των μυών, μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά σε ένα ασφαλή και υγιές περιβάλλον με αποτέλεσμα να αυξάνουν την κοινωνικοποίηση τους. Μαθαίνουν να συνεργάζονται και να είναι μέλη μίας ομάδας αλλά και να δουλεύουν ατομικά ενώ πειθαρχούν μυαλό και σώμα. Για πολλά παιδιά ο χορός είναι η πρώτη ομαδική εξωσχολική δραστηριότητα που σαφέστατα ενδυναμώνει τις δεξιότητες τους. Οι πιο μικροί μαθητές μαθαίνουν να στρίβουν, να ορίζουν τον προσωπικό τους χώρο, να συντονίζουν άνω και κάτω άκρα και όλα αυτά μέσα από διασκεδαστικές χορευτικές ασκήσεις. Όλα τα παιδιά μπορούν να επωφεληθούν και να μάθουν, να μοιραστούν εικόνες και να δημιουργήσουν αναμνήσεις που θα τους συντροφεύουν για πάντα.

Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ