Tips για την αντηλιακή προστασία του προσώπου

Η επιλογή του αντηλιακού δεν είναι κάτι εύκολο και είναι πολλά τα κριτήρια που πρέπει να επιλέξουμε, πριν την επιλογή των προϊόντων. Το πιο βασικό από αυτά είναι να επιλέξουμε αντηλιακό που προσφέρει προστασία ευρέως φάσματος, δηλαδή προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες UVA αλλά και από τις UVB. Απλώνουμε το αντηλιακό προσώπου σε όλο το πρόσωπο αλλά και […]

Η επιλογή του αντηλιακού δεν είναι κάτι εύκολο και είναι πολλά τα κριτήρια που πρέπει να επιλέξουμε, πριν την επιλογή των προϊόντων. Το πιο βασικό από αυτά είναι να επιλέξουμε αντηλιακό που προσφέρει προστασία ευρέως φάσματος, δηλαδή προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες UVA αλλά και από τις UVB.

Απλώνουμε το αντηλιακό προσώπου σε όλο το πρόσωπο αλλά και στο λαιμό. Ιδανικά η εφαρμογή γίνεται τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο, ενώ πρέπει να το ανανεώνουμε ανά δύο ώρες. Ειδικοί συμβουλεύουν ότι ανεξάρτητα από το χρώμα της επιδερμίδα μας, επιβάλλεται να επιλέγουμε υψηλό δείκτη προστασίας. Οι λευκές επιδερμίδες ή αυτές που έχουν φακίδες είναι απαραίτητο να φοράνε αντηλιακό με υψηλό δείκτη 50SPF όλο το χρόνο, καθώς αυτά τα δέρματα είναι πιο ευαίσθητα στον ήλιο. Από την άλλη ο μεσογειακός τύπος δέρματος που είναι πιο ανθεκτικός στον ήλιο, κάτι που σημαίνει ότι τις πρώτες ημέρες καλό είναι να επιλέγουν υψηλό δείκτη 50SPF και αργότερα 30SPF. 

Το ιδανικό tip για ομοιόμορφο και με ασφάλεια μαύρισμα είναι η ηλιοθεραπεία να ξεκινάει τις πρώτες εβδομάδες με αντηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας, 50SPF  και αργότερα με εξίσου υψηλό, 30SPF.

Οι δερματολόγοι αναφέρουν ακόμα ότι παράγοντες όπως ο ιδρώτας, το νερό της θάλασσας ή της πισίνας επηρεάζουν την απόδοση του αντηλιακού, γι αυτό είναι απαραίτητο να εφαρμόζουμε συχνά και πάντα σε καθαρό και στεγνό δέρμα.

Πηγή: jenny.gr

Photo by Jason Blackeye on Unsplash