Φτιάξτε το παστίτσιο της Μαρίκας Μητσοτάκη

Η Σόφη Καββαθά από το περιοδικό Λοιπόν θυμήθηκε μια ιστορία που έζησε 22 χρόνια πριν όταν η Μαρίκα Μητσοτάκη της είχε πει : «Ο αγώνας για την ποιότητα ζωής είναι ο αντίλογος σε κάθε μορφή ρύπανσης. Είναι το αντίθετο της ασχήμιας σε κάθε εκδήλωση».
Αυτή η φράση της έμεινε και ανήμερα των εκλογών που η Μαρίκα έφυγε από τη ζωή θυμήθηκε την ουσιαστική συζήτηση που είχαν κάνει τότε. Η κυρία Μητσοτάκη μοιράστηκε μαζί της τις σκέψεις της για όσα έχουν αξία στη ζωή αλλά και τη συνταγή για μια από τις σπεσιαλιτέ της, το παστίτσιο της.
Διαβάστε τα υλικά και τον τρόπο με τον οποίο η Μαρίκα, που φημιζόταν για τις μαγειρικές της ικανότητες έφτιαχνε το παστίτσιο:
Υλικά
1 πακέτο φύλλο «Κανάκι»
1 πακέτο μακαρόνια Νο3
½ κιλό κιμάς
250 γραμμάρια τυρί βίτσερις
250 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ. Βράζετε τα μακαρόνια. Τσιγαρίζετε τον κιμά με ένα κρεμμύδι και τον σβήνετε με λίγο κονιάκ. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας. Βάζετε αλάτι, πιπέρι και άμα θέλετε, κι έναν κύβο Knorr.
Παίρνετε μια φόρμα στρογγυλή, στην οποία θα στρώσετε 7 από τα φύλλα, αφού τα αλείψετε ένα ένα με βούτυρο, για να μην κολλήσουν.
Ανακατεύετε τη μπεσαμέλ με τα μακαρόνια και τα τυριά ( αφού τα έχετε τρίψει). Βάζετε το μισό μείγμα στη φόρμα ( πάνω από τα φύλλα) και προσθέτετε τον κιμά.
Ρίχνετε τη δεύτερη δόση του μείγματος ( μακαρόνια, τυρί, μπεσαμέλ) και το κάλυπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού πάλι τα βουτυρώσετε ένα ένα. Βουτυρώνετε και από πάνω και χαράζετε σε όσα κομμάτια θέλετε. Ραντίζετε με λίγο νερό και το βάζετε σε κανονικό ( ούτε πολύ ζεστό ούτε πολύ κρύο) φούρνο για 45 λεπτά.
Τα φύλλα που θα περισσεύουν από τη φόρμα δεν θα τα κόψετε, αλλά θα τα γυρίσετε μέσα στη φόρμα. Φόρμα θα χρησιμοποιήσετε το Νο10 αυτή που ανοίγει στο πλάι.
πηγή: Λοιπόν
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.



















