Μαστιχάτο ρυζόγαλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αγαπημένο παραδοσιακό γλύκισμα. Στο Αιγαίο σερβίρουμε το μαστιχάτο ρυζόγαλο τις ημέρες του Πάσχα κατά κόρον, σαν επιδόρπιο. Πασπαλίζουμε με κανέλα. Και όταν καλοκαιριάσει, το σερβίρουμε στο ξενοδοχείο στην Πάρο στον πρωινό μπουφέ.
Υλικά
- 3/4 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 φλ. τσαγιού νερό
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 5 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
- 1/4 κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- κανέλα για το πασπάλισμα
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10΄ να σκάσει το ρύζι. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα κι ανακατεύουμε. Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο.
μερίδες 6
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.