Γρήγορο πιλάφι με γαρίδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Όταν μαγειρεύουμε οστρακόδερμα και όστρακα φροντίζουμε ο χρόνος μαγειρέματος τους να είναι ελάχιστος -µόνο λίγα λεπτά- ώστε να διατηρήσουν τη γεύση και τη νοστιμιά τους. Όσο πιο πολύ τα μαγειρεύουμε, αυτά συρρικνώνονται και σκληραίνουν.
Υλικά
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κιλό καθαρισμένες γαρίδες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 φλ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 φλ. τσαγιού νερό
- λίγο (προαιρετικά) ταμπάσκο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε βαθύ τηγάνι (με καπάκι) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τις πιπεριές για 3΄-4΄ (προσοχή να μην αλλάξουν χρώμα). Προσθέτουμε το ρύζι να λαδωθεί και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες, το νερό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄-12΄ έως ότου σκάσει το ρύζι. Τότε προσθέτουμε τις γαρίδες, και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για επιπλέον 5΄. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ταμπάσκο.
Πηγή:argiro.gr
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.