Φασολάκια γιαχνί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πεντανόστιμα φασολάκια γιαχνί από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
1 κιλό καθαρισμένα φασολάκια (μπαρμπουνοφάσουλα ή τσαουλιά)
1 κούπα ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τα κολοκύθια σε χοντρές φέτες. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα. Αφήνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε τα λαχανικά να λαδωθούν καλά. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45΄-50΄.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασίματος και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τα φασολάκια πρέπει να μείνουν με το λάδι τους.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.


















