Θεϊκό μοσχάρι με κόκκινο κρασί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η έμπειρη και πετυχημένη μαγείρισσα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει έναν έξυπνο τρόπο για να μαγειρέψετε το μοσχαράκι και να βγει πεντανόστιμο!
1 κιλό μοσχάρι
2 κλωνάρια σέλερι
2 σκ. σκόρδο
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
1 κλωνάρι θυμάρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 + ½ κ.σ. αλεύρι
¼ φλ. ελαιόλαδο
Σκουπίζουμε το κρέας με απορροφητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με 1 + ½ κ.σ. αλεύρι. Ανακατεύουμε να ντυθεί το κρέας με αλεύρι.
Ζεσταίνουμε ¼ φλ. ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας, από όλες τις πλευρές, να κάνει κρούστα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρότα, κρεμμύδι, σέλερι και αφήνουμε να μαραθούν. Φτιάχνουμε μπουκέτο μυρωδικών με δαφνόφυλλο, θυμάρι, μαϊντανό, μπαχάρι και κόκκους πιπέρι. Το δένουμε σε τουλμπάνι και το προσθέτουμε στο φαγητό.
Προσθέτουμε όλο το κρασί, την ντομάτα και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε για 2 ώρες, έως ότου πυκνώσει καλά η σάλτσα και μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με μανιτάρια σοτέ, ρύζι ή ζυμαρικά και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.