search-button
cross-out

Η καλύτερη τονοσαλάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Η καλύτερη τονοσαλάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Τονοσαλάτα για τα σάντουιτς αλλά και για να ανακατέψετε με λίγο μαρούλι για ένα γρήγορο γεύμα.

500 γρ τόνος κονσέρβας σε νερό. 1/4 κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.γ. χυμό λεμονιού λίγη ζάχαρη αλάτι και πιπέρι 3/4 κούπας μαγιονέζα ένα ψιλοκομμένο στικ σέλερυ

Βάζουμε τον τόνο σε ένα στραγγιστήρι να φύγουν τα πολλά υγρά. Το βάζουμε σε μπολ και σπάμε με πιρούνι σε κομμάτια. Βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι σε μπολάκι στο φούρνο μικροκυμμάτων για λίγο ώστε να μαλακώσει το κρεμμύδι και να αρωματιστεί το λάδι.

Αφού κρυώσει το βάζουμε στον τόνο μαζί με το λεμόνι τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε για 5 λεπτά.

Μετά προσθέτουμε τη μαγιονέζα και το σέλερυ.

Πηγή: oisyntagesmoy.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr