search-button
cross-out

Εύκολα σοκολατάκια μανταρίνι, βελούδινα και αρωματικά

Τα σοκολατάκια με άρωμα και γεύση μανταρίνι θα γίνουν από τα αγαπημένα σας!
Εύκολα σοκολατάκια μανταρίνι, βελούδινα και αρωματικά

Η εποχή των μανταρινιών έφτασε. Οι μικροί μυρωδάτοι καρποί κατακλύζουν πάγκους μανάβικων και λαϊκών αγορών. Με μυρωδιά χαρακτηριστική και γεύση όλο φρεσκάδα τα μανταρίνια κάνουν την εμφάνισή τους στο τέλος του φθινοπώρου.

Ο ένας τρόπος είναι να ζεστάνεις φλούδα μέσα στην κρέμα γάλακτος. Ο άλλος, πιο… δραστικός, είναι να προσθέσεις ξύσμα. Γενικά, το ξύσμα των εσπεριδοειδών είναι ένα φοβερό υλικό για να νοστιμίσεις γλυκά και φαγητά. Σε αυτά τα σοκολατάκια, το ξύσμα έχει το εξής πλεονέκτημα, δεν υπόκειται σε βρασμό άρα δεν χάνει καθόλου από το έντονο άρωμα και την ιδιαίτερη γεύση. Η υφή της γκανάζ που παίρνει τη μορφή του… σοκολατακίου είναι βελούδινη, απαλή, εθιστική.

Υλικά για σοκολατάκια μανταρίνι  (για 40-50 τμχ)

300 γρ. κουβερτούρα 54% περιεκτικότητα σε κακάο

200 γρ. κρέμα γάλακτος

πλήρης φλούδα από 1 μανταρίνι (βιολογικό ή από κήπο, αράντιστο)

ξύσμα από 1 μανταρίνι (βιολογικό ή από κήπο, αράντιστο)

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη κακάο

100 γρ. κουβερτούρα 54% (λιωμένη)

Εκτέλεση

Κόβουμε με μαχαίρι σε πολύ μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα μεταλλικό ή γυάλινο μπολ. Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τις φλούδες από το μανταρίνι. Φέρνουμε την κρέμα σε σημείο βρασμού, χωρίς όμως να κοχλάζει. Αφαιρούμε τις φλούδες και ρίχνουμε το ξύσμα μανταρινιού. Προσέχουμε να είναι πολύ λεπτοτριμμένο. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε ένα λεπτό να σταθεί και μετά ανακατεύουμε με πλαστική σπάτουλα μέχρι να λιώσουν τα κομμάτια της σοκολάτας εντελώς. Αν τα κομμάτια της σοκολάτας είναι κάπως μεγάλα ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την μέθοδο μπεν μαρί για να λιώσει εντελώς. Βάζετε δηλαδή το μπολ με τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος πάνω σε μικρή κατσαρόλα με νερό που βράζει. Προσέξτε όμως το μπολ με το μείγμα της σοκολάτας να μην ακουμπάει στο καυτό νερό. Γενικά, να ξέρετε ότι η υψηλή θερμοκρασία χαλάει τη σύσταση της σοκολάτας, θέλει λίγο προσεκτικούς χειρισμούς. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία γκαράζ. Αδειάζουμε τη ζέστη γκαναζ σε άλλο καθαρό μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Για να καταλάβουμε ότι η γκαναζ έχει τη σωστή θερμοκρασία, την ακουμπάμε με το δάχτυλό μας και αυτό δεν λερώνεται. Η γκανάζ πρέπει να είναι σε υφή όπως η μαλακή πλαστελίνη, ώστε να μπορεί εύκολα να πλαστεί σε σοκολατάκια. Βάζουμε σε ένα φλιτζανάκι λίγο ηλιέλαιο και βρέχουμε ελαφρά με αυτό τα χέρια μας ώστε να μην κολλήσει η σοκολάτα καθώς την πλάθουμε. Αν καλύψουμε τα σοκολατάκια με κακάο, βάζουμε μια ποσότητα κακάο σε ένα μικρό μπολ και τα κυλάμε σε αυτό. Τα φυλάμε κατευθείαν σε γυάλινο μπολ. Αν θέλουμε να καλύψουμε τα σοκολατάκια με σοκολάτα, λιώνουμε 100 γραμμάρια κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύμματα (χωρίς να προσθέσουμε κάτι σε αυτήν) και την αφήνουμε να κρυώσει. Βουτάμε τα σοκολατάκια στη λιωμένη σοκολάτα, τα καλύπτουμε καλά με αυτή και με δυο πιρούνια ή δυο οδοντογλυφίδες τα βγάζουμε από τη ρευστή σοκολάτα και τα ακουμπάμε σε χαρτί ψησίματος. Η σοκολάτα με την οποία τα καλύπτουμε όταν κρυώσει έρχεται στην αρχική της μορφή, δηλαδή γίνεται στέρεη. Έτσι, τα σοκολατάκια είναι απέξω ελαφρώς σκληρά, σαν την κλασική σοκολάτα, και από μέσα μαλακά. Είναι πολύ ωραία ιδέα να τα φτιάξετε με αυτόν τον τρόπο, έχουν ενδιαφέρον στην υφή τους Τα αφήνουμε να παγώσουν και τα φυλάμε σε γυάλινο μπολ.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

Aυτός είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα!
Ελλάδα

Aυτός είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα!

Γιάννης Τοπαλούδης για βιασμό 24χρονης: Όσο ψηλά και αν βρίσκονται τα τέρατα, ‘όσα λεφτά και αν έχουν  θα τους καθίσουν στο εδώλιο
Ελλάδα

Γιάννης Τοπαλούδης για βιασμό 24χρονης: Όσο ψηλά και αν βρίσκονται τα τέρατα, ‘όσα λεφτά και αν έχουν θα τους καθίσουν στο εδώλιο

Ο Σασμός είναι ένα φαινόμενο. Νομίζω ότι έχει στοιχεία αρχαίας τραγωδίας. Ο κόσμος το αντιλαμβάνεται…
Media news

Ο Σασμός είναι ένα φαινόμενο. Νομίζω ότι έχει στοιχεία αρχαίας τραγωδίας. Ο κόσμος το αντιλαμβάνεται…

Ο «νταής των Φαρσάλων»: Τρεις δικογραφίες για τον αγρότη του «Survivor»
Media news

Ο «νταής των Φαρσάλων»: Τρεις δικογραφίες για τον αγρότη του «Survivor»

Ραγίζουν καρδιές οι γονείς της 14χρονης Γεωργίας 7 μήνες μετά τον θάνατό της σε επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου:  4 μέρες το παιδί μας έγινε μάρτυρας. Μετά πέταξε η ψυχή της…
Videos

Ραγίζουν καρδιές οι γονείς της 14χρονης Γεωργίας 7 μήνες μετά τον θάνατό της σε επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου: 4 μέρες το παιδί μας έγινε μάρτυρας. Μετά πέταξε η ψυχή της…

Η γυναικοκτονία που συγκλόνισε τη Γαλλία: Μαρί Τρεντινιάν, μια γυναίκα σύμβολο
Κόσμος

Η γυναικοκτονία που συγκλόνισε τη Γαλλία: Μαρί Τρεντινιάν, μια γυναίκα σύμβολο

Ανδρέας Μικρούτσικος: Ο Σάκης Τανιμανίδης δεν είναι του γούστου μου…Δεν λέω ότι είναι ανίκανος, αλλά προτιμώ τον Λιανό
Media news

Ανδρέας Μικρούτσικος: Ο Σάκης Τανιμανίδης δεν είναι του γούστου μου…Δεν λέω ότι είναι ανίκανος, αλλά προτιμώ τον Λιανό

Γνωστή τραγουδίστρια καταγγέλλει μπασκετμπολίστα για εκδικητική πορνογραφία- Καταστράφηκε όλος μου ο κόσμος…
Videos

Γνωστή τραγουδίστρια καταγγέλλει μπασκετμπολίστα για εκδικητική πορνογραφία- Καταστράφηκε όλος μου ο κόσμος…

zinapost.gr