search-button
cross-out

Καγιανάς, η καλοκαιρινή στραπατσάδα

Επειδή το καλοκαίρι, παρά τα παροδικά αστραπόβροντα, είναι εδώ και μάλιστα θα είμαστε σε λίγο στην “καρδιά” του οι άφθονες ολόγλυκες ντομάτες θα ζητούν αξιοποίηση και ο καγιανας είναι από τους απολαυστικότερους τρόπους για να “πιάσουν τόπο”.
Καγιανάς, η καλοκαιρινή στραπατσάδα

 ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ)

  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 4 μεγάλα αυγά (σε αυτή τη συνταγή έβαλα 5 γιατί ήταν μικρά τα δικά μου)
  • ελαιόλαδο (περίπου 120 ml)
  • 1 γεμάτο κουτάλι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη ξερή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε τις ντομάτες. Τις κόβετε στα δυο και μετά τις ψιλοκόβετε με μαχαίρι ή τις τρίβετε στον τρίφτη, στη “χοντρή” πλευρά. Τις αδειάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι και τις αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά τους, θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τον πελτέ (αν τον χρησιμοποιήσετε) και ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσει η σάλτσα στο τηγάνι. Η σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμη όταν δεν έχει πια αρκετό υγρό αλλά δεν είναι και εντελώς στεγνή. Τότε ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο, ανακατεύετε και σπάτε μέσα στο τηγάνι τα αυγά. Τα αφήνετε έτσι ολόκληρα για μισό περίπου λεπτό, ίσα να αρχίσουν να ασπρίζουν, ένδειξη ότι αρχίζουν να πήζουν. Τότε με την ξύλινη κουτάλα τα σπάτε και αρχίζετε σιγά σιγά να ανακατεύετε τα αυγά με τις ντομάτες. Όχι συνέχεια, ανακατεύετε για λίγο, αφήνετε να βράσουν, ανακατεύετε ξανά και ούτω καθεξής. Αυτή η διαδικασία βοηθά ώστε ο καγιανας να γίνει σπυρωτός, ούτε ένας πολτός ούτε όμως και να υπάρχουν μεγάλα κομμάτια αυγού μέσα σε μια σάλτσα ντομάτας. Όταν δείτε ότι τα αυγά διαλύονται και πήζουν δημιουργώντας ένα μείγμα όπως αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες τότε το φαγητό σας είναι έτοιμο. Προσθέτετε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνετε λίγο πιπέρι ακόμα και λίγη ξερή ρίγανη και είστε έτοιμοι. Φάτε τον καγιανα με φέτα και ψωμάκι, φρέσκο ή ελαφρά καψαλισμένο.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

Γλυκά Νερά: Ο Αναγνωστόπουλος νοίκιασε το σπίτι που σκότωσε την Καρολάιν – Ο ενοικιαστής δεν γνώριζε για το φονικό
Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Ο Αναγνωστόπουλος νοίκιασε το σπίτι που σκότωσε την Καρολάιν – Ο ενοικιαστής δεν γνώριζε για το φονικό

Επίθεση με βιτριόλι: Οι τρεις συγκλονιστικές καταθέσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου πριν τη δίκη
Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Οι τρεις συγκλονιστικές καταθέσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου πριν τη δίκη

Επιθέσεις με βιτριόλι: «Ο δράστης θέλει να καταστρέψει την εικόνα του θύματος, να του στερήσει το χάδι»
Ελλάδα

Επιθέσεις με βιτριόλι: «Ο δράστης θέλει να καταστρέψει την εικόνα του θύματος, να του στερήσει το χάδι»

Τα Καλύτερα μας χρόνια: Έρχονται για δεύτερη σεζόν και με έναν πρωταγωνιστή-έκπληξη!
Media news

Τα Καλύτερα μας χρόνια: Έρχονται για δεύτερη σεζόν και με έναν πρωταγωνιστή-έκπληξη!

Επίθεση με βιτριόλι:  Αποκαλυπτικός ο μάρτυρας-κλειδί που είδε την 36χρονη έξω από το σπίτι της Ιωάννας- Την έβλεπα να κρύβεται…
Videos

Επίθεση με βιτριόλι: Αποκαλυπτικός ο μάρτυρας-κλειδί που είδε την 36χρονη έξω από το σπίτι της Ιωάννας- Την έβλεπα να κρύβεται…

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Εφιαλτικά τα πρώτα 24ωρα στη φυλακή – Πραγματικό ράκος μετά το πρώτο σοκ
Ελλάδα

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Εφιαλτικά τα πρώτα 24ωρα στη φυλακή – Πραγματικό ράκος μετά το πρώτο σοκ

Κούγιας για βιτριόλι – Αυτός είναι ο χρόνος φυλάκισης για την δράστρια έαν δικαστεί με ελαφρυντικά
Ελλάδα

Κούγιας για βιτριόλι – Αυτός είναι ο χρόνος φυλάκισης για την δράστρια έαν δικαστεί με ελαφρυντικά

Δημήτρης Λάλος: Ο γοητευτικός “Μαθιός” αποκαλύπτεται…
Lifestyle news

Δημήτρης Λάλος: Ο γοητευτικός “Μαθιός” αποκαλύπτεται…

zinapost.gr