search-button
cross-out

Καλτσόνε με κοτόπουλο και γραβιέρα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Πιο λαχταριστό δεν γίνεται...
Καλτσόνε με κοτόπουλο και γραβιέρα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

5 γρ. μαγιά ξερή

20 ml χλιαρό νερό

500 αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.γ αλάτι

30 ml  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

300 ml  νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

30 ml  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη

50 γρ καπνιστό χοιρινό

1 κ.σ. ανθό αλατιού

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο

2 πιπεριές πράσινες

2 πιπεριές Φλωρίνης

150 γρ μανιτάρια πλευρώτους

100 ml κρασί λευκό

4 τομάτες τριμμένες

1 κ.γ. ρίγανη tabasco

50 γρ. γραβιέρα

Εκτέλεση

Για την ζύμη

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με την ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε για 3 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό με τη διαλυμένη μαγιά και με το χέρι ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη σε στρογγυλό σχήμα. Αφήνουμε το ζυμάρι μας για περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί σκεπασμένο με μια πετσέτα.

Για την γέμιση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τις φέτες από το καπνιστό χοιρινό και το κοτόπουλο, ρίχνουμε λάδι και ρίγανη και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει το κοτόπουλο ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες, την πράσινη πιπεριά, τις πιπεριές Φλωρίνης, το θυμάρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί το βαλσάμικο, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες  τομάτες και σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υλικά και να ομογενοποιηθεί η γέμιση. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες καυτερής σάλτσας.

Σύνθεση

Αφού έχει ξεκουραστεί η ζύμη μας με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας σε στρογγυλό σχήμα και τοποθετούμε στη μισή μεριά από το ζυμάρι γραβιέρα τριμμένη, την γέμιση που κάναμε το κοτόπουλο και σκεπάζουμε με το άλλο μισό της ζύμης χρησιμοποιώντας λίγο νερό για να κολλήσουν όλες οι άκρες και να δημιουργηθεί ένα μισοφέγγαρο. Ψήνουμε στον φούρνο Ooni σε δυνατή θερμοκρασία για 10 λεπτά.

Δείτε την συνταγή στο video

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

«Είναι όλα ψέματα»: Για πρώτη φορά ο Κωνσταντίνος  Πολυχρονόπουλος απαντά σε όλα όσα τον κατηγορούν
Zina's Blog

«Είναι όλα ψέματα»: Για πρώτη φορά ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος απαντά σε όλα όσα τον κατηγορούν

Ιεράπετρα: Ο 45χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του Γερμανού καρκινοπαθούς απολογείται αυτή την ώρα – Τι αποκαλύπτει μάρτυρας
Zina's Blog

Ιεράπετρα: Ο 45χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του Γερμανού καρκινοπαθούς απολογείται αυτή την ώρα – Τι αποκαλύπτει μάρτυρας

Αναβρασμός στη Νίσυρο: Πατέρας κατήγγειλε ότι δημόσιος υπάλληλος κακοποίησε σεξουαλικά το παιδί του και κινδυνεύει με απέλαση
Zina's Blog

Αναβρασμός στη Νίσυρο: Πατέρας κατήγγειλε ότι δημόσιος υπάλληλος κακοποίησε σεξουαλικά το παιδί του και κινδυνεύει με απέλαση

Πα-τέρας δηλητηρίασε το μητρικό γάλα της 18 μηνών κόρης του για να μην πληρώνει διατροφή- Θα μείνει 50 χρόνια στη φυλακή
Κόσμος

Πα-τέρας δηλητηρίασε το μητρικό γάλα της 18 μηνών κόρης του για να μην πληρώνει διατροφή- Θα μείνει 50 χρόνια στη φυλακή

Άγιοι Ανάργυροι: Νέα μαρτυρία για την δολοφονία της Κυριακής – «Είχε έτοιμο το μαχαίρι στη ζώνη, την είχε στοχεύσει»
Ελλάδα

Άγιοι Ανάργυροι: Νέα μαρτυρία για την δολοφονία της Κυριακής – «Είχε έτοιμο το μαχαίρι στη ζώνη, την είχε στοχεύσει»

Μυστήριο με τον θάνατο του 44χρονου Γαβριήλ – Η μάνα και τα αδέλφια του απαιτούν την αλήθεια!
Zina's Blog

Μυστήριο με τον θάνατο του 44χρονου Γαβριήλ – Η μάνα και τα αδέλφια του απαιτούν την αλήθεια!

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Οι δύο βασικές καινοτομίες
Ελλάδα

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Οι δύο βασικές καινοτομίες

Σήμερα 18 Απριλίου εορτάζει η εξ Αιγίνης η θαυματουργός Οσία Αθανασία
Ελλάδα

Σήμερα 18 Απριλίου εορτάζει η εξ Αιγίνης η θαυματουργός Οσία Αθανασία

zinapost.gr