search-button
cross-out

Μύδια αχνιστά με μπούκοβο και φινόκιο

Για όσους αγαπούν τα όστρακα
Μύδια αχνιστά με μπούκοβο και φινόκιο

Υλικά

½ κρεμμύδι λευκό

1 σκελίδα σκόρδο

½ φινόκιο

20 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

ανθό αλατιού

1 κιλό μύδια με κέλυφος

1 πράσο

1 κρεμμύδι φρέσκο

10 γρ. βασιλικό

10 γρ. σέλινο

1 τομάτα κομμένη σε καρέ

½ λάιμ ξύσμα

1 κ.γ. μπούκοβο

30 ml λεμόνι χυμό

50 ml κρασί

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κέλυφος από τα μύδια με σφουγγάρι και σύρμα για να αφαιρέσουμε τυχόν πετραδάκια ή άμμο. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, αλατίζουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα μύδια για να ξεκινήσουμε το άχνισμα.

Ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο, το φινόκιο, το πράσο, και τη ντομάτα, το ξύσμα, το μπούκοβο και σοτάρουμε για 3’. Σβήνουμε με χυμό από λεμόνι και λευκό κρασί και αφήνουμε για ένα 1-2 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε τη φωτιά και όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα αφαιρούμε. Τέλος, προσθέσουμε τον κρόκο Κοζάνης για άρωμα και χρώμα και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr