search-button
cross-out

Νηστίσιμα, τραγανά και μυρωδάτα κουλουράκια κανέλας

Φανταστικά κουλουράκια κανέλλας, τραγανά και μυρωδάτα, ό,τι πρέπει για τον πρωινό, αλλά και απογευματινό σας καφέ!
Νηστίσιμα, τραγανά και μυρωδάτα κουλουράκια κανέλας

Φτιάξτε τα κουλουράγια κανέλας για να  μοσχομυρίσει το σπίτι, με τη συνταγή της διάσημης σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.\

Μερικά μικρά μυστικά  πριν ξεκινήσετε: αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 15 λεπτά, όταν  ξεκουραστεί η ζύμη τα κουλουράκια πλάθονται πιο ωραία.
Αν σπάει η ζύμη στο πλάσιμο, θέλουν απλά ξεκούραση, Μπορείτε να πασπαλίσετε τα κουλουράκια σας με κανελοζάχαρη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα κουλουράκια κανέλας

2½ φλ. Ελαιόλαδο
1 φλ. κόκκινο κρασί
1/2 φλ. χυμός πορτοκάλι
1½ φλ. Ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
Περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο σηκώσει)
2 κ.σ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
1/2 φλ. σουσάμι καβουρντισμένο

Επί το έργον:

Ρίχνουμε πρώτα σε μία λεκάνη τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.

Με το σύρμα τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο και αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό.

Το ρίχνουμε στο μείγμα, καθώς επίσης το ξύσμα και το σουσάμι.

Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.

Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια κανέλας.

Πλάθουμε τα κουλουράκια κανέλας σε πλεξίδα.

Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.

Τα ψήνουμε στους 170οC σε αέρα για 25΄-30΄.

Πηγή: argiro.gr

dogma.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η στιγμή που η ελληνική αποστολή μπαίνει με πλοιάριο στον Σηκουάνα
Ελλάδα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η στιγμή που η ελληνική αποστολή μπαίνει με πλοιάριο στον Σηκουάνα

Πάλεψε με τον καρκίνο, έκλεισε τα 23 & είναι «φωτοτυπία» του πατέρα του: Αληθινός μαχητής ο γιος του Παναγιώτη Φασούλα
Lifestyle news

Πάλεψε με τον καρκίνο, έκλεισε τα 23 & είναι «φωτοτυπία» του πατέρα του: Αληθινός μαχητής ο γιος του Παναγιώτη Φασούλα

ΗΠΑ: «Ο κακοποιητής μου είναι σήμερα εδώ» – Η Μις Κάνσας γίνεται viral μετά τη στέψη της
Lifestyle news

ΗΠΑ: «Ο κακοποιητής μου είναι σήμερα εδώ» – Η Μις Κάνσας γίνεται viral μετά τη στέψη της

Νίκος Μακρόπουλος για Βασίλη Καρρά: Η συγκινητική ιστορία πίσω από το τελευταίο τηλεφώνημα – «Ξεκίνησε να κλαίει… »
Lifestyle news

Νίκος Μακρόπουλος για Βασίλη Καρρά: Η συγκινητική ιστορία πίσω από το τελευταίο τηλεφώνημα – «Ξεκίνησε να κλαίει… »

Μάστιγα για τις αεροπορικές: Πώς οι επιβάτες τιμωρούν τις εταιρείες για τα ακριβά εισιτήρια
Κόσμος

Μάστιγα για τις αεροπορικές: Πώς οι επιβάτες τιμωρούν τις εταιρείες για τα ακριβά εισιτήρια

Η  συγκινητική ιστορία της Χριστίνας Λιασίδου- Οι δυο “άγνωστοι” σωτήρες της, η επιθυμία της και η συγκινητική στιγμή μετά τον θάνατο της
Zina's Blog

Η συγκινητική ιστορία της Χριστίνας Λιασίδου- Οι δυο “άγνωστοι” σωτήρες της, η επιθυμία της και η συγκινητική στιγμή μετά τον θάνατο της

Κιάρα Φεράνι: Η αποκαθήλωση μιας influencer – Πώς από την κορυφή βρέθηκε στον πάτο εξαιτίας ενός… κέικ
Lifestyle news

Κιάρα Φεράνι: Η αποκαθήλωση μιας influencer – Πώς από την κορυφή βρέθηκε στον πάτο εξαιτίας ενός… κέικ

“Διάφανη αγάπη” – Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης: “Ήθελα να δουλέψω σε ένα πρότζεκτ με ποιότητα σαν αυτό”
TV News

“Διάφανη αγάπη” – Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης: “Ήθελα να δουλέψω σε ένα πρότζεκτ με ποιότητα σαν αυτό”

zinapost.gr