search-button
cross-out

Πάστα ψητής πιπεριάς με ταχίνι και πετιμέζι

Μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή
Πάστα ψητής πιπεριάς με ταχίνι και πετιμέζι

Αυτό το ντιπ ψητής πιπεριάς Φλωρίνης θα το λατρέψετε γιατί και ετοιμάζεται πανεύκολα και έχει τη γλύκα του πετιμεζιού στα συστατικά του…

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
  • 60 γρ. ταχίνι
  • 50 γρ. αμύγδαλα ωμά χωρίς φλούδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 60 γρ. πετιμέζι
  • αλάτι

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις πιπεριές από το κοτσάνι και τα σπόρια και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C στον αέρα μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τις φλούδες τους ξύνοντας ελαφρά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια βάζουμε τις πιπεριές, το ταχίνι, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το ξίδι, το κύμινο, το πετιμέζι και λίγο αλάτι στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πηχτή πάστα.

Βήμα 3

Διορθώνουμε τη γεύση προσθέτοντας λίγο επιπλέον αλάτι αν χρειαστεί και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Life

Latest

zinapost.gr