search-button
cross-out

Πώς θα φτιάξεις την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα

Ο Λάμπρος Βακιάρος αποκαλύπτει τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας, ξεκινώντας από μια γρήγορη και φυσικά πεντανόστιμη συνταγή για τη σωστή καρμπονάρα.
Πώς θα φτιάξεις την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα

Η αυθεντική ιταλική καμπονάρα

Υλικά (για 2 άτομα)

1/2 πακέτο σπαγγέτι

80 γρ. καπνιστό χοιρινό μάγουλο ή πανσέτα ή μπέικον

15 γρ. ελαιόλαδο

2 αυγά + 1 κρόκο

80 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο (τριμμένη σε σκόνη)

Aλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. (Μια καλή αναλογία αλατιού στο νερό που βράζουμε τα μακαρόνια είναι 1 κ.γ. ανά λίτρο).

Παράλληλα σε ένα μεγάλο κρύο τηγάνι προσθέτουμε το χοιρινό μάγουλο ή την πανσέτα προσθέτοντας το πολύ 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Δυναμώνουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και τσιγαρίζουμε έως ότου το χοιρινό αρχίσει να βγάζει τα δικά του λιπαρά και να καραμελώνει, περίπου για 3 – 4 λεπτά.

Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε τα αυγά και με ένα αυγόδάρτη τα ομογενοποιούμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την παρμεζάνα, αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρώς. Τότε, προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. (Προσθέτουμε το καυτό νερό στα αυγά με προσοχή, ανακατεύοντας παράλληλα, έτσι ώστε να μη γίνουν ομελέτα).

Όταν τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα κατεβάζουμε το τηγάνι με το χοιρινό από τη φωτιά και τα προσθέτουμε καυτά απευθείας από την κατσαρόλα. Με μία λαβίδα ανακατεύουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι ώστε τα λιπαρά τα λαδώσουν, αλλά παράλληλα να πέσει και η συνολική θερμοκρασία. (Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό γιατί στη συνέχεια θα προσθέσουμε τα αυγά και αν η θερμοκρασία στο τηγάνι είναι υψηλή θα γίνουν ομελέτα και δεν θα πάρουμε την κρεμώδη και λαχταριστή υφή που θέλουμε).

Αδειάζουμε το μείγμα με τα αυγά και το τυρί στο τηγάνι και με τη λαβίδα ανακατεύουμε έντονα, έτσι ώστε να ξεκινήσει να δημιουργείται μια κρεμώδη υφή. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε 1 – 2 κ.σ. νερό από τα ζυμαρικά, έτσι ώστε να βοηθήσουμε την τελική υφή.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε αμέσως. (Τα ζυμαρικά αυτά πρέπει να καταναλωθούν εκείνη τη στιγμή αλλιώς μετά στεγνώνουν και σφίγγουν).

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

Γυναίκα πέθανε αφού κατανάλωσε δηλητηριασμένα μανιτάρια σε εστιατόριο – Τα τελευταία λόγια της
Κόσμος

Γυναίκα πέθανε αφού κατανάλωσε δηλητηριασμένα μανιτάρια σε εστιατόριο – Τα τελευταία λόγια της

Πρίγκιπας Λούις: Δείτε την  φωτογραφία γενεθλίων που τράβηξε η Κέιτ Μίντλετον – Σήμερα κλείνει τα έξι
Lifestyle news

Πρίγκιπας Λούις: Δείτε την φωτογραφία γενεθλίων που τράβηξε η Κέιτ Μίντλετον – Σήμερα κλείνει τα έξι

Θεσσαλονίκη: «Ζητώ συγγνώμη για το λάθος που έκανα» λέει η καθαρίστρια που φωτογράφισε 5χρονη σε τουαλέτες νηπιαγωγείου
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Ζητώ συγγνώμη για το λάθος που έκανα» λέει η καθαρίστρια που φωτογράφισε 5χρονη σε τουαλέτες νηπιαγωγείου

Ευρυδίκη  Βαλαβάνη:  Γιατί νιώθει άβολα όταν τη ρωτούν για τα προσωπικά της και γιατί μεγαλώνοντας θέλει να προστατεύει την προσωπική της ζωή;
TV Program

Ευρυδίκη  Βαλαβάνη: Γιατί νιώθει άβολα όταν τη ρωτούν για τα προσωπικά της και γιατί μεγαλώνοντας θέλει να προστατεύει την προσωπική της ζωή;

Τάσος Αρνιακός: Οι κοúκλοι οικονομολόγοι γιοι, τα 32 χρόνια γάμου και η πιο δύσκολη ερώτηση της γυναίκας του
Lifestyle news

Τάσος Αρνιακός: Οι κοúκλοι οικονομολόγοι γιοι, τα 32 χρόνια γάμου και η πιο δύσκολη ερώτηση της γυναίκας του

Ψυχοκόρες-Κρυφή συνάντηση Δεσποινιώς και Τάσου
TV Program

Ψυχοκόρες-Κρυφή συνάντηση Δεσποινιώς και Τάσου

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαρύτατες διώξεις για 28 κακουργήματα και πλημμελήματα στους 67 συλληφθέντες
Ελλάδα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαρύτατες διώξεις για 28 κακουργήματα και πλημμελήματα στους 67 συλληφθέντες

ΜasterChef: Πέντε γεύσεις παγωτών στα χέρια των διαγωνιζόμενων
TV Program

ΜasterChef: Πέντε γεύσεις παγωτών στα χέρια των διαγωνιζόμενων

zinapost.gr