search-button
cross-out

Σαρλότ φράουλας με λιμοντσέλο

Η Σαρλότ φράουλας με άρωμα και γεύση λιμοντσέλο είναι μια εύκολη τούρτα, δροσερή και πολύ νόστιμη.
Σαρλότ φράουλας με λιμοντσέλο

Ο συνδυασμός της φράουλας, του λεμονιού και της λευκής κρέμας είναι -κατ’ εμέ- ιδανικός και… “άχαστος ” κατά το κοινό λεγόμενο.

Για την ιστορία, η τούρτα Σαρλότ είναι ένα ακόμη γλυκό που φτιάχτηκε προς τιμήν μια πριγκίπισσας. Ο διάσημος Γάλλος σεφ Marie-Antoine Carême έφτιαξε για την κόρη του Γεωργίου του IV, Charlotte Due, το γλυκό αυτό.

Η Σαρλότ αποτελείτο από μπισκότα σαβαγιάρ ή φέτες παντεσπάνι εμποτισμένες με μείγμα γάλακτος και ποτού, κρέμας μπαβαρουάζ και φρούτων.

Η εκδοχή που σας δίνω σήμερα δεν έχει την κλασική και νόστιμη μπαβαρουάζ αλλά μια πιο απλή στην παρασκευή της λευκή κρέμα αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού και εμπλουτισμένη με μαρμελάδα φράουλα.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο, απαλό στην υφή, δεν βαραίνει καθόλου τη γεύση και το στομάχι, και αφήνει να φανεί η εκπληκτική γεύση της φράουλας και του λεμονιού.

Όσο ακόμα έχουμε ώριμες φράουλες είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να φτιάξετε αυτό το πολύ ξεχωριστό γλυκό.

Υλικά

Για τη βάση 

1 πακέτο σαβαγιάρ (20-22 κομμάτια)

120 ml φρέσκο γάλα

60 ml λιμοντσέλο

Για την κρέμα

300 γρ. μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα

250 ml πλήρης κρέμα γάλακτος

150 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή σάλτσα φράουλας

ξύσμα από μισό μικρό λεμόνι

βανίλια

Για την σάλτσα φράουλας  350 γρ. φρέσκες φράουλες, ώριμες και γερές

150 γρ. ζάχαρη

βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το μασκαρπόνε, τρίβουμε φρέσκο ξύσμα λεμονιού, προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ για 2 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο μπολ, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος, φροντίζουμε να είναι πολύ κρύα, και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.

Ενσωματώνουμε τη σαντιγί, λίγη λίγη, στο μείγμα του μασκαρπόνε, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα ή τη σάλτσα φράουλας. Ανακατεύουμε ελαφρά, ίσα να αναμειχθεί κάνοντας “νερά” η φράουλα στο μείγμα της λευκής κρέμας.

Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη τροφίμων και διατηρούμε την κρέμα στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr