search-button
cross-out

Σταφιδόψωμο: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή

Ένα από τα αρτογλυκίσματα που αποτελεί αγαπημένη επιλογή ακόμη και σήμερα, παρόλο που θεωρείται λίγο παλιομοδίτικο είναι το σταφιδόψωμο, το οποίο θεωρείται ένα υγιεινό κολατσιό με σημαντικά θρεπτικά συστατικά.
Σταφιδόψωμο: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή

Για το Σταφιδόψωμο χρειαζόμαστε: 3 ποτήρια πορτοκαλόζουμο, 3 ποτήρια νερού ζάχαρη, 2 ποτήρια νερού λάδι, 3 κουταλάκια του γλυκού σόδα φαγητού, 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα σκόνη, 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, Ξύσμα λεμονιού, ½ κιλό ξανθές σταφίδες, 1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ, 1 φακελάκι βανίλια, Αλεύρι.

Λιώνουμε τη ζάχαρη στο λάδι, προσθέτουμε  το πορτοκαλόζουμο όπου έχουμε διαλύσει στη σόδα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες αλευρωμένες. Ψήνουμε το σταφιδόψωμο σε μέτριο φούρνο.

dogma.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr