search-button
cross-out

Παιδιατρική Κλινική ΜΗΤΕΡΑ: ένα μοναδικό περιβάλλον για τους μικρούς ασθενείς

Το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, η μεγαλύτερη παιδιατρική κλινική στον ιδιωτικό τομέα, αποτελείσυνώνυμο της κορυφαίας ιατρικής περίθαλψης για παιδιά και εφήβους.
Παιδιατρική Κλινική ΜΗΤΕΡΑ:  ένα μοναδικό περιβάλλον για τους μικρούς ασθενείς

Ως μέλος του μεγαλύτερου Ιδιωτικού Ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, του Hellenic Healthcare Group, στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να απευθυνθούν εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, προκειμένου να λάβειτο παιδί τους τη βέλτιστη δυνατή ιατρική φροντίδα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας από το έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής.

Το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ βρίσκεται δίπλα στο παιδί και τους γονείς, σε όλη τη διάρκεια της νοσηλείας των παιδιών στην κλινική, από τηστιγμή που θα εισέλθουν στην κλινική, έως και την ευχάριστη στιγμή που οι μικροί ασθενείς θα αναρρώσουν. Εδώ και 18 χρόνια, παρέχοντας καθημερινά υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες, στην Παιδιατρική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ έχουν νοσηλευτεί περισσότερα από 90.000 παιδιά, ενώ πάνω από 700.000 παιδιά έχουν λάβει άμεση ιατρική φροντίδα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Ωστόσο,εκείνο που ξεχωρίζει το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ είναι ότι-εκτός από τις υπερσύγχρονες και άριστα οργανωμένες μονάδες και τμήματα που διαθέτει, τις εξελιγμένες θεραπευτικές μεθόδους που εφαρμόζει, και το έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό που στελεχώνεται από ιατρούς όλων των παιδιατρικών ειδικοτήτων-προσφέρει στα παιδιάκάτι εξίσου πολύτιμο: Δημιουργεί ένα «σπιτικό» για εκείνα.

Γνωρίζοντας καλά ότι οι μικροί ασθενείς δίνουν απαιτητικό αγώνα, ο οποίος τους εξαντλεί σωματικά αλλά και ψυχικά, στην Παιδιατρική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που λειτουργεί θεραπευτικά στη ψυχολογία των παιδιών.

Σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια είναι η παρουσία της μασκότ του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, του μωβ Ιπποπόταμου που ακούει στο όνομα Ιπποκράτης αλλά και το πρόγραμμα δραστηριοτήτων “Kid’sHour ΜΗΤΕΡΑ” που οργανώνει η κλινική σε εβδομαδιαία βάση, με δράσεις που λειτουργούν θεραπευτικά προς την ψυχή του παιδιού, τονώνοντας την ψυχολογία του αλλά και τη διάθεσή του, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ.

Ξεχωριστός φίλος τωνπαιδιών… ο μωβ Ιπποπόταμος Ιπποκράτης
η  μασκότ της Κλινικής!

Στην Παιδιατρική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ, εδώ και 7 χρόνια, υπάρχει ένας επισκέπτης της κλινικής που τα παιδιά ανυπομονούν να δουν και λατρεύουν να είναι μαζί του. Αυτή ίσως είναι και η αγαπημένη στιγμή της ημέραςγια εκείνα, όταν τα επισκέπτεται ο Ιπποπόταμος Ιπποκράτης, η μασκότ της κλινικής, που χαρίζει στα παιδιά πλατιά χαμόγελα!

Ο Ιπποκράτης περνά πολύ χρόνο με τους μικρούς του φίλους, αφού τους επισκέπτεται καθημερινά, προκειμένου να τους καλημερίσει, πριν ξεκινήσει τον δρόμο του προς τα εξωτερικά ιατρεία για να παίξει με τα παιδιά που προσέρχονται. Αργότερα, επισκέπτεται τηνΟγκολογική Κλινική Παίδων & Εφήβων του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, όπου και περνά τον περισσότερο χρόνο του, καθώς η παρουσία του εκεί είναι πολύ σημαντική.

Συχνά σερβίρει φαγητό στα παιδιά, για να τους δείξει πόσο δυνατός είναι και να τους δώσει κίνητρο να γίνουν πιο δυνατά και να πάρουν πολύτιμες δυνάμεις, ενώ παράλληλα παίζει μαζί τους χαρίζοντας τους φωτεινά χαμόγελα, μα και πολλή αγάπη.

KidsHour ΜΗΤΕΡΑ:μια δημιουργική ώρα αφιερωμένη στα παιδιά

Το ΜΗΤΕΡΑ, έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα δραστηριοτήτων “Kid’sHourΜΗΤΕΡΑ”, όπου σε εβδομαδιαία βάση, το σαλόνι της παιδιατρικής κλινικής, μεταμορφώνεται σε ένα χώρο χαράς και διασκέδασης για τους μικρούς ασθενείς, που έχουν τη δυνατότητα να εκτονωθούν, να δημιουργήσουν φιλίες και να γελάσουν με την καρδιά τους.

Τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην κλινική, συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες, όπως να παρακολουθήσουν παραστάσεις κουκλοθέατρου, να δουν αγαπημένες τους ταινίες ή να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους σε όμορφα μέρη, μέσα από παραμύθια και βιβλία.

Μία ακόμη, πολύ αγαπημένη δραστηριότητατων παιδιών, είναι όταν η Φωτεινή, η παιδαγωγός της Παιδιατρικής Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ, μοιράζειστα παιδιά χαρτιά, πολύχρωμους μαρκαδόρους και ξυλομπογιές, κόλες και κορδέλες, ώστε οι «μικροί καλλιτέχνες» να εκφράζονταιδημιουργικά, ζωγραφίζονταςκαι κάνοντας χειροτεχνίες.

Άλλες φορές, στο πλαίσιο του καθιερωμένου προγράμματος «Kid’sHourστο ΜΗΤΕΡΑ», η μουσικοθεραπεύτρια με τη βοήθεια της μουσικής, βοηθά τα παιδιά να εκφραστούν και να μάθουν τους ήχους και τα μουσικά όργανα, μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια.

Στόχος κάθε ενέργειας που σχεδιάζεται και υλοποιείται στην Παιδιατρική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ, είναι ένας… Να αγκαλιάζουν με φροντίδα και αγάπη τα παιδιά όλου του κόσμου, προσπαθώντας ακόμη και όταν τα παιδιά ασθενούν να κρατάνε ζωντανή τη λάμψη στα μάτια τους.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Advertorial

Latest

zinapost.gr