Εμπορία βρεφών στα Χανιά-Δύο ζευγάρια που έκαναν εξωσωματικές αγωνιούν για την τύχη των εμβρύων τους: Τι τα έκαναν τα έμβρυα;

Όσα αποκάλυψαν στις "Αλήθειες με τη Ζήνα"

Σοκ στο πανελλήνιο και όχι μόνο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη κυκλώματος με παράνομες υιοθεσίες βρεφών στα Χανιά, με τους εμπλεκόμενους να διώκονται για βαρύτατα αδικήματα.

Παράλληλα, το κύκλωμα υποσχόταν σε επίδοξους γονείς (ή μοναχικούς άνδρες, ή ομόφυλα ζευγάρια) που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις να αποκτήσουν παιδί, ότι θα τους βρει παιδί μέσω “παρένθετης μητέρας”, παρακάμπτοντας όσα ορίζει ο νόμος.

Η νομοθεσία περί παρένθετης μητρότητας ορίζει πως οι γονείς ξέρουν ποια είναι η παρένθετη μητέρα και την έχουν εγκρίνει (και το αντίστροφο) και γίνονται όλα σε συνεννόηση με αυτήν. Παράλληλα, ο νόμος επιτρέπει να δίνεται αμοιβή στην παρένθετη μητέρα, αλλά η όλη διαδικασία απαγορεύεται να γίνει αποκλειστικά για αυτό το σκοπό, γιατί τότε θεωρείται πώληση του βρέφους. Εδώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  η βούληση και ο σκοπός των γυναικών «δοτριών» δεν ήταν αλτρουιστικός αλλά ξεκάθαρα εμπορικός, καθιστώντας τη διαδικασία αντιδεοντολογική, ως μια εμπορική συναλλαγή.

Σε βάρος των 8 κατηγορουμένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, απάτη, διατάραξη οικογενειακής τάξης και παράβαση της νομοθεσίας περί ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Μαρτυρίες που σοκάρουν από θύματα εικονικών εμβρυομεταφορών, παρουσίασε η εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”