Όσα λέει ένας από τους συλληφθέντες του κυκλώματος που διακινούσε παράνομα αναβολικά: Αυτή η υπόθεση είναι μια μεγάλη φούσκα… Δεν γινόταν διακίνηση…

Όσα είπε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Πρώην και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, σφαιροβόλος, bodybuilders και ιδιοκτήτες γυμναστηρίων περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε για το κύκλωμα που διακινούσε αναβολικά, υποσχόμενο χτιστά και γραμμωμένα κορμιά.

Δύο από αυτούς είχαν αντιμετωπίσει ποινές αποκλεισμού από τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, ωστόσο αυτό φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετό για να σταματήσουν  το ντοπάρισμα.

Η Οικονομική Αστυνομία σε συνεργασία με τη Europol συνέλαβε πέντε άτομα κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε Χαλκιδική, Γιαννιτσά, Βέροια, Λάρισα και Άργος, ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από 22.000 δισκία αναβολικών ουσιών, 21 πακέτα με απαγορευμένα σκευάσματα και ναρκωτικά.

Τα μέλη του κυκλώματος πασάρανε την… πραμάτεια τους σε γυμναστήρια αλλά και σε αθλητές που ήθελαν να βελτιώσουν άκοπα την αγωνιστική τους απόδοση ή να εκτοξεύσουν τη φυσική τους κατάσταση πριν από κάποιον αγώνα.

Η δράση της οργάνωσης επεκτεινόταν στο εξωτερικό, καθώς διαπιστώθηκε ότι έστελναν δέματα σε χώρες όπως η Γερμανία, η  Ισπανία, Πορτογαλία, Ελβετία και  η Γαλλία.

Προκειμένου μάλιστα να αποτρέψουν τυχόν έλεγχο από τις Αρχές είχαν τοποθετήσει στους χώρους όπου φυλάσσονταν τα παράνομα σκευάσματα κάμερες παρακολούθησης.

Εκτός από αναβολικά πουλούσαν και ουσίες για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Ένας από τους συλληφθέντες του κυκλώματος μίλησε  αποκλειστικά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και στον Στρατή Λημνιό για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Δείτε το video