Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την επίθεση σε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη Θεσσαλονίκη – Δύο 14χρονοι ανάμεσα στους συλληφθέντες: Είναι ντροπιαστικά όσα έγιναν…

Όλο το σχετικό ρεπορτάζ από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Σοκάρουν οι εικόνες από τα βίντεο που κατέγραψαν το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που δείχνουν πάνω από 150 άτομα στην πλειοψηφία τους ανήλικα παιδιά να κυνηγούν και να αποδοκιμάζουν 2 άτομα της λοατκι κοινότητας που περπατούσαν.

Όπως κατήγγειλαν τα θύματα ομάδα ατόμων τους επιτέθηκε λεκτικά και τους πέταξε μπουκάλια με νερό, με τους ίδιους να βρίσκουν καταφύγιο σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης προκειμένου να προστατευθούν.

Πελάτες αλλων καταστημάτων στην περιοχή παρακολουθούν σοκαρισμένοι.

Λίγη ώρα αργότερα έφτασε η αστυνομία όπου συνέλαβε 21 άτομα ανάμεσά τους τουλάχιστον 10 ανήλικοι και σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Την ομοφοβική επίθεση καταδίκασε ο πολιτικός κόσμος ενώ ανακοίνωση εξέδωσε με ανακοίνωσή του και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ

 

Με πόνο καρδιάς ανέγνωσα στα Μέσα Ενημέρωσης την είδηση περί της επίθεσης που δέχτηκαν δυο πρόσωπα στην Θεσσαλονικη, από άλλους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και πολλοί ανήλικοι, οι οποίοι εξέφρασαν με αυτό τον βάρβαρο και απαράδεκτο τρόπο την διαφωνία τους για την εμφάνισή τους.

Ως Επίσκοπος της Ορθόδοξου Εκκλησίας της Θεσσαλονίκης, δηλώνω ότι η βία δεν εκφράζει τον τρόπο της ζωής των ορθοδόξων χριστιανών.

Η χρήση βίας δεν δικαιολογείται για κανένα λόγο, απεναντίας καταδικάζεται απερίφραστα και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Ευαγγελικό ήθος.

Ας γίνουμε όλοι μας περισσότερο ανθρώπινοι χωρίς να εκπίπτουμε απο τις αρχές μας και ας μάθουμε να αγαπάμε αλλήλους, όπως ο Χριστός μας δίδαξε.

Την επομένη της επίθεσης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από σωματεία που υποστηρίζουν τη Λοατκι κοινότητα ενώ το παρών έδωσε και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Δείτε το video