search-button
cross-out

Σουφλέ με μελιτζάνες, κολοκυθάκια και κεφαλοτύρι από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Σουφλέ με μελιτζάνες, κολοκυθάκια και κεφαλοτύρι από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά για 6 μερίδες:

4 φλάσκες  μελιτζάνες κομμένες σε φέτες

8 μέτρια κολοκυθάκια

350 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι ΝΙΩΤΙΚΟ

1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι

250 ml κρέμα γάλακτος

4 αυγά

4 κουτ. σούπας αλεύρι για κάθε χρήση

10 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

λίγη τριμμένο κεφαλοτύρι ΝΙΩΤΙΚΟ για την επιφάνεια

Κόψτε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε φέτες, βάλτε τις φέτες σε ένα ταψί, αλείψτε τες με ελαιόλαδο, αλατίστε και ψήστε τες σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 15 λεπτά. Βγάλτε τα λαχανικά από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.

Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Βάλτε σε ένα μπολ το τριμμένο κεφαλοτύρι, το γιαούρτι, τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε και μετά ενώστε το μείγμα με την μαρέγκα. Βάλτε εναλλάξ στρώσεις από μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το μείγμα με το γιαούρτι και την γραβιέρα. Πασπαλίστε την επιφάνεια με τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήστε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 25 – 30 λεπτά.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr