Πράσινη πατατοσαλάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά για τη σαλάτα:
4-5 μεσαίες πατάτες
100 γραμμάρια μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι χωρισμένο στα 2
1 σκελίδα σκόρδο
2 στίκ σέλερυ ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Υλικά για την πράσινη σάλτσα:
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
το μισό κρεμμύδι από πάνω
1 μάτσο άνηθο μόνο τα φύλλα
6-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι.
Αφαιρούμε από τη φωτιά αλλά δεν τις κρυώνουμε. Αντίθετα τις καθαρίζουμε όσο είναι ζεστές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον ψιλοκομμένο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Ρίχνουμε το μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμα. Στο τέλος ρίχνουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό. Αν έχει βγάλει το μπέικον πολύ λάδι το αφαιρούμε και κρατάμε λίγο. (2 κ.σ.).
Ρίχνουμε και τις πατάτες στο τηγάνι και τις φέρνουμε 2 βόλτες να πάρουν τα αρώματα από το κρεμμύδι και το μπέικον και να απορροφήσουν λίγο από το λίπος του. Οι πατάτες πρέπει να είναι ζεστές για να μπορέσουν να πάρουν τις γεύσεις και όχι κρύες. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο μυστικό…
Για τη σάλτσα
Bάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπλεντεράκι και τα χτυπάμε καλά για να “ψιλοκοπεί” ο άνηθος και να δώσει αυτό το ωραίο χρώμα στη σάλτσα.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τη σάλτσα για vα πάρει παντού ωραίο χρώμα.
Γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σέλερυ ψιλοκομμένα!
Διαβάστε ακόμα στο ENTERTV.GR:
Δείτε την Ντορέττα Παπαδημητρίου με την πανέμορφη αδελφή της
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.