Αρνάκι στη γάστρα με πατάτες και πράσα από την Εύα Παρακεντάκη

Υλικά 1 μπούτι αρνάκι γάλακτος 8 πατάτες 4 πράσα 2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο 1/3 φλ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. πολτό ντομάτας 1 κ.γ. κύμινο ½ ποτήρι νερό Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Αφού πλύνουμε το μπουτάκι και το αλατίσουμε το βάζουμε μέσα στη γάστρα. Σε ένα μπολ κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τα πράσα χοντρές ροδέλες αφού τα […]

Υλικά

  • 1 μπούτι αρνάκι γάλακτος
  • 8 πατάτες
  • 4 πράσα
  • 2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πολτό ντομάτας
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ½ ποτήρι νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε το μπουτάκι και το αλατίσουμε το βάζουμε μέσα στη γάστρα. Σε ένα μπολ κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τα πράσα χοντρές ροδέλες αφού τα καθαρίσουμε πρώτα. Ανακατεύουμε τον πολτό ντομάτας με το νερό και το προσθέτουμε στα λαχανικά μας. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το αρνί με το ζουμί από τις πατάτες και τα πράσα, τα τοποθετούμε κυκλικά από το κρέας και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο . Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 2 ώρες και άλλη μία  ώρα περίπου στους 150.