Η Εύα Παρακεντάκη μας φτιάχνει λιγκουίνι με κιμά από λουκάνικα

Τολμήστε το και....δεν θα το μετανιώσετε!

Υλικά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ κιλό γέμιση από λουκάνικα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ντομάτες φρέσκες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • ½ κ.γ θυμάρι ξερό
  • ½ κ.γ κύμινο
  • ½ κ.γ μπούκοβο
  • 1 ποτήρι  κόκκινο κρασί
  • αλάτι-πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Λιγκουίνι και τυρί για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε τον κιμά πολύ καλά στο ελαιόλαδο. Φροντίζουμε τα λουκάνικα που θα πάρουμε να είναι με φυσικό έντερο, το αφαιρούμε και σπάμε την γέμιση μέσα στο κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτοποιημένο σκόρδο. Αφού τσιγαριστούν όλα μαζί, σβήνουμε με το κρασί. Ξεφλουδίζουμε και περνάμε τις ντομάτες από το μπλέντερ, τις ρίχνουμε και αυτές μαζί με τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και όλα τα μπαχαρικά. Βράζουμε τα λιγκουίνι και τα καίμε στο βούτυρο. Ενώνουμε τον κιμά με τα λιγκουίνι μας και σερβίρουμε με μπόλικο τυρί.