Κεράσι κομπόστα της Εύας Παρακεντάκη! Δοκίμασε το!

Κεράσι κομπόστα, αυτή η μανία μου να κλείνω το καλοκαίρι σε βαζάκια με οδήγησε και σε αυτή την διαδικασία! Λατρεύω τα κεράσια και θέλω να τα απολαμβάνω στα γλυκά μου όσο περισσότερο μπορώ!

Τα ψώνια λιγοστά

  • 1 κιλό κεράσια καθαρισμένα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο ή με φουρκέτα, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για 4 λεπτά και προσθέτουμε τα κεράσια μας. Τα βράζουμε μόνο για άλλα 4 λεπτά. Φυλάσσουμε την κομπόστα σε αποστειρωμένα βάζα για δύο μήνες στο ψυγείο.